kerstmarkt bij fpc veldzicht

De jaarlijkse kerstmarkt door en voor patiënten pakt dit jaar op 10-12-2014 wederom groots uit. De kerstmarkt is een terugkerend evenement georganiseerd door FPC Veldzicht en de Boslaan (Buurtvereniging het Eikenbos) in Balkbrug. Ook is dit jaar een bijzondere doorlopende theatervoorstelling bij het Thomashuis.

Locaties

Net als andere jaren is de kerstmarkt omgetoverd in de stijl van de landloperskolonie. De sfeer en stijl van rond 1800 doen de oude tijden herleven op woensdag 10 december van 18.30 uur tot 20.30 uur bij FPC Veldzicht (ingang Veldzichtlaan 1) en het Thomashuis (Balkerweg 85, ingang voor parkeren aan de Essenlaan), en van 18.00 tot 21.00 uur aan de Boslaan in Balkbrug. De Veldzichthoeve doet dit jaar helaas niet mee, vanwege het kleiner worden van de organisatie en het minder worden van het aantal tbs-patiënten.

Rijke historie

De verschillende activiteiten en kraampjes staan dit keer in Veldzicht op het terrein van de tuin. Naast een draaimolen en oliebollenkraam kunnen bezoekers genieten van heerlijke soep. De medewerkers van Veldzicht lopen over de kerstmarkt en dragen kledij uit begin 1800. Daarmee bekrachtigt Veldzicht de rijke historie van de tbs-kliniek en de directe omgeving van de landloperkolonie.

Naast het oproepen van de sfeer en stijl ten tijde van de landloperkolonie treedt de fanfare van Crescendo Excelsior uit Nieuwleusen/Balkbrug op, wat de kerstsfeer versterkt.

Kerstartikelen

Op de kerstmarkt in de tuinderij van FPC Veldzicht kunnen bezoekers naast hapjes en drankjes allerlei artikelen vinden zoals de unieke kunstkalender 2014 met handgemaakte zeefdrukken, siersmeedwerk, vogelhuisjes, kerstdecoratie, houten speelgoed en kaarsen.

Patiënten van FPC Veldzicht zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om de artikelen te maken voor dit jaarlijkse evenement. De kerstmarkt is bedoeld om vanuit de dagbesteding patiënten van alle afdelingen bij dit evenement te betrekken. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen op deze manier kennis maken met de producten die patiënten kunnen maken.

Te voet of met de fiets

Bezoekers van de kerstmarkt wordt gevraagd zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen. Er is beperkte parkeerruimte tegenover FPC Veldzicht op de parkeerplaats en in de woonwijk op de aangegeven plekken. De ingang van de kerstmarkt op het terrein van FPC Veldzicht is via de Veldzichtlaan 1, naast de witte villa ‘Huize Erica’ aan de Ommerweg (daar is géén parkeerplaats).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.