Home / archiefcentraal / hhc sluit eerste seizoenshelft goed af

hhc sluit eerste seizoenshelft goed af

HHC heeft de eerste seizoenshelft goed afgesloten. Tegen Rijnburgse Boys wisten de Hardenbergers overtuigend met 0-4 te winnen. Toch was er nog triest nieuws na de wedstrijd: Hielke Penterman kondigde na de wedstrijd aan na dit seizoen te stoppen met voetballen bij HHC Hardenberg. De veel scorende spits van de topklasser had ook zaterdagmiddag een groot aandeel in de overwinning. Hij wist namelijk twee keer te scoren.

HHC zette het hoger geklasseerde Rijnburgse Boys direct onder druk. Dit resulteerde dan ook in de veertiende minuut op een weergaloze goal van Lanjouw. Hij bracht zijn team hiermee op een zeer verdiende voorsprong.

Na de openingstreffer leek Rijnsburge Boys toch te zijn wakker geschud. De thuisploeg bracht meer initiatief en leek de wedstrijd over te nemen. Het leek er op dat de 1-1 een kwestie van tijd was.

Toch was niets minder waar. HHC counterde in de 41e minuut Rijnburgse Boys uit. Deze counter eindige een paar seconde later in een welverdiende strafschop. Penterman ging achter de bal staan en schoot de bal keihard tegen de touwen, 0-2.

Door de goal vlak voor rust ging HHC met een lekker gevoel het tweede bedrijf in. De wedstrijd bleef gelijk opgaand en echte grote kansen waren er niet te noteren. Tot de 74e minuut toen Penterman zich weer meldde voor de goal van Rijnburgse Boys. Op aangeven van Dennis Krohne wist de 28-jarige spits de bal achter de Rijnburgse keeper te werken. Hij bekroonde zijn harde werken met zijn tweede goal van de middag.

Door deze goal viel de wedstrijd volledig in het slot. Helemaal toen Sardar met een directe rode kaart vroegtijdig het veld kon verlaten.

HHC wist nog één keer te scoren. Tiemen van Hezel liep rustig één-op-één met de keeper uit Rijnburg en rondde koelbloedig, met wat hulp van de paal, af. Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en konden de spelers met een goed gevoel kerst vieren.

Door deze belangrijke driepunter stijgt HHC een plekje in de zaterdagse Topklasse. De ploeg uit Hardenberg gaat de winterstop in als zesde geplaatste. Het verschil met winterkampioen Kozakken Boys is wel immens, namelijk zestien punten. 17 januari mag HHC weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Dan komen de IJsselmeervogels op bezoek in Hardenberg.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.