Home / archiefcentraal / glazen huis dedemsvaart dit jaar op de markt

glazen huis dedemsvaart dit jaar op de markt

De Dedemsvaartse DJ’s Douwe (Hoekstra), Peter (Schipper) en Sander (van Zijl) worden donderdag 11 december omstreeks 19.00 uur opgesloten in het Glazenhuis. Zaterdagavond 13 december mogen de mannen om 22.00 uur het huis weer verlaten. Behalve drinken en wat gezonde smoothies krijgen de DJ’s geen voedsel. Met de sympathieke actie hopen zij een aanzienlijk bedrag binnen te halen voor Clini Clowns.

Één van de doelstellingen van Clini Clowns is het bieden van afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte en/of handicap of aan kinderen in moeilijke situaties om zodoende een bijdrage te leveren aan hun kwaliteit van leven. De organisatie heeft enthousiast gereageerd op het initiatief van de Dedemsvaarters en komt ook naar de Markt in Dedemsvaart.

Donaties kunnen onder andere worden gedeponeerd in de brievenbus bij het Glazenhuis dat dit jaar bij de fraaie Markthal in Dedemsvaart wordt geplaatst. Vanuit het huis wordt radio gemaakt. Tegen betaling van een klein bedrag kan een verzoeknummer worden aangevraagd.

Voorzitter Douwe Hoekstra: ‘Wij hopen ook gelden binnen te krijgen via een, samen met de Dedemsvaartse verenigingen, te organiseren sponsorloop. Wij gaan daarbij uit van een win-winsituatie voor zowel de vereniging als het Glazenhuis. Ook wordt er een wandeltocht georganiseerd en men kan zich tegen betaling een uurtje uitleven op een spinningfiets van Sportfit. Verder hopen wij natuurlijk geld binnen te krijgen door spontane acties van de Dedemsvaartse bevolking en door stortingen op onze nog te openen bankrekening’. In 2012 en 2013 was de opbrengst respectievelijk € 14.225,00 voor Duchenne en € 6.500,00 voor 1-1-2 ers.

In vergelijking met de twee voorgaande jaren is de opzet dit jaar knusser en intiemer. Dat komt mede doordat Kerst an de Voart zich dit jaar – 12 en 13 december – ook helemaal op de Markt afspeelt, aldus Hoekstra.

Samen met de inwoners van Dedemsvaart wil de stichting opnieuw een mooie opbrengst zien te realiseren.

Behalve de drie DJ’s, maken ook Erhard Leffers, Sebastiaan Brandenburg en Jonathan de Wagt deel uit van het stichtingsbestuur. De gehele actie is in december ook via Livestream te volgen.

Meer informatie? Zie: www.glazenhuisdedemsvaart.nl of de facebookpagina van Glazenhuis Dedemsvaart

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.