geen extra pinautomaten ommendalfsen

Er komen in Ommen en Dalfsen geen nieuwe pinautomaten. Ook niet na nieuwe regelgeving van de Autoriteit Consument & Markt. Die ACM heeft deze week bepaald dat iedere bewoner van een dorp binnen een straal van vijf kilometer een pinautomaat moet krijgen. Banken moeten onderling verdelen wie waar die verantwoordelijkheid neemt.

Er zijn in ons land 25 dorpen die met die maatregel een automaat gaan krijgen, zegt de ACM. Waar die dorpen liggen, zeggen ze er niet bij. Maar niet in Ommen en Dalfsen. We hebben het uitgezocht. De centrale Rabobank aan het Kerkplein in Dalfsen ligt precies 4,2 kilometer af van Hoonhorst. In dat dorp hebben ze geen pinautomaat, maar ze krijgen er dus ook geen een.

Overigens kun je bij café Kappert wel pinnen als je daar een lekker appeltaartje gegeten hebt. Sinds niet al te lange tijd hebben ze er een pinpas. En bij de plaatselijke melkboer mag je eventueel ‘over’-pinnen, wat betekent dat je iets meer pint dan je moet betalen en dan op die manier aan geld in je portemonnee kunt komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.