filmacademie voor dalfser jeugd

SMON Welzijn houdt in de voorjaarsvakantie samen met professionals een filmkamp. Deze vindt plaats van 23 februari tot en met 26 februari 2015 in Lemele. SMON Welzijn wil met een groep van circa veertig jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar in vier dagen tijd een professionele film maken en een spetterende show geven tijdens de première. De uitvoering staat gepland op 27 februari in de Deel in Nieuwleusen.

FilmAcademy is de opvolger van het succesvolle musicalkamp in Lemele wat door Emmelie Luiken werd georganiseerd. Emmelie, nu werkzaam als Ambulant jongerenwerker in de gemeente Dalfsen heeft samen met Esther Ris, professional in regisseren van films, een geheel nieuw format bedacht.

Vier dagen lang acteren, regisseren, zingen en dansen. De jongeren zijn aan zet. Met hulp en ondersteuning van professionals die allemaal in het vak zitten zal er én een film én een show neer worden gezet. Jongeren krijgen les in dans, theater, zang en zullen veel leren over hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Alles is geheel vrijblijvend, houd je van dansen maar niet van acteren of zingen? Geen probleem, dan leg je de focus op het dansen en krijg je extra veel dansles tijdens het kamp. “We vinden het heel belangrijk om jongeren iets te leren en mee te geven, ervaring of niet, geef je je op, dan ga je zeker mee”, vertelt Emmelie. “Veel deelnemers keren ieder jaar weer terug omdat ze het een super ervaring vinden waar ze veel van leren en hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

‘Grenzeloos de film’ is de titelnaam voor dit unieke project. De film gaat over een dansschool waar leerlingen druk bezig zijn voor de jaarlijkse dansvoorstelling. Een aantal leerlingen zijn bezig met hele andere dingen. Ze zijn samen bezig om geld te verdienen op hun eigen manier. Hierin betrekken ze steeds meer mensen van hun school die ook geld nodig hebben, hun zgn. nieuwe ‘vrienden’. Hoe ver gaan ze om geld te verdienen? Hoe ver gaan ze voor hun ‘vrienden’? Speelt liefde hierin ook een rol? Heeft er iemand het lef om te stoppen? En zal het ooit uitkomen? Welke grenzen zullen de jongeren overschrijden? We gaan het allemaal zien in de film Grenzeloos.

Opgave is mogelijk tot het einde van december. Je gaat vier dagen op kamp waar je les in zang, dans, en theater krijgt. ‘s Avonds worden er leuke activiteiten georganiseerd. Voor aanmelding voor het filmkamp, een kaartje voor de afsluitende voorstelling of voor meer informatie kun je terecht op onze speciale website www.grenzeloosdefilm.nl. Via deze website kun je je aanmelden voor het filmkamp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.