effewegnl lsponsort roompot orange cycling

Effeweg.nl sponsort het Roompot Orange Cycling Team. De Nieuwleusense touroperator levert onder meer de teambus waarmee de nieuwe Nederlandse wielerploeg de komende jaren naar wedstrijden in heel Europa toert. “Dit is een mooie kans om ons aanbod aan fietsreizen uit te breiden met wielerreizen,” zegt marketingmanager Arne van de Hoek van Effeweg.nl.

Roompot Orange Cycling is een initiatief van een aantal gerenommeerde namen in de Nederlandse wielrennerij. Onder meer Michael Boogerd, Erik Breukink en Michael Zijlaard stonden afgelopen zomer aan de wieg van de ploeg die uit louter Nederlandse renners bestaat. Zo wordt een groep van ervaren mannen als Johnny Hoogerland aangevuld met jonge talenten.

De zoektocht van de nieuwe ploeg naar een betrouwbare vervoerspartner leidde tot een bijzondere samenwerking met Effeweg.nl. Het touringcarbedrijf levert de teambus, een vrachtwagen en een personenbusje. In ruil daarvoor prijkt de naam Effeweg.nl minimaal de komende twee jaar groot op de wielerkleding en het wagenpark. “Daarnaast zagen wij onze kans schoon om ons aanbod van fietsreizen uit te breiden met wielerreizen,” zegt Van de Hoek. “Fietsclubs die bijvoorbeeld een fietsreis naar de Alpen willen maken, kunnen dan gebruik maken van de kennis en de ervaring binnen de ploeg. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld Michael Boogerd een clinic geeft. Voor dat soort reizen verwachten we veel animo. De overeenkomst levert ons dus niet alleen meer uitstraling op, maar we kunnen ook ons product verbeteren.”

Niet alleen steunt Effeweg.nl het wielerteam, ook zijn er plannen om samen te gaan werken met hoofdsponsor Roompot. Het Zeeuwse bedrijf bezit 150 bungalowparken en 23 campings in voornamelijk Nederland, Frankrijk, Duitsland en België en wil door middel van het wielrennen haar naamsbekendheid vergroten. Dat de grote wielerwedstrijden vanaf volgend jaar in Duitsland weer live op tv zijn, was voor Roompot een belangrijke overweging. “Voor ons zal het vooral gaan om de vakantieparken in het buitenland,” licht Van de Hoek toe.

Henk Schipper, manager organisatorische zaken van Roompot Orange Cycling, is uiteraard blij met de samenwerking. “Het is niet vanzelfsprekend dat een sponsor een deel van het wagenpark verzorgt, maar de klik was er meteen. Zowel Effeweg.nl als Roompot Orange Cycling staat voor een no-nonsense houding. ‘Beide benen op de grond en gas geven’, zeg maar. Ook willen we allebei een jonge doelgroep aanspreken en een soort oranjegevoel creëren. Ik voorzie daarom een mooie samenwerking.”

Het Roompot Orange Cycling Team wordt in januari tijdens de Zesdaagse van Rotterdam officieel gepresenteerd en gaat vervolgens de weg op. Oud-wielrenner Johan van der Velde wordt de vaste chauffeur van de teambus. “We zijn een Pro Continentale ploeg,” zegt Schipper. “De komende maanden wordt duidelijk welke wedstrijden we allemaal gaan rijden, maar dat zijn in ieder geval alle Vlaamse voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen. Ook is de kans groot dat we meedoen aan Parijs – Roubaix. Voor de Tour de France, natuurlijk de meeste aansprekende wedstrijd, zouden we uitgenodigd kunnen worden. In het eerste jaar is dat misschien niet helemaal realistisch, maar je weet het nooit.”

Het aanbod aan wielerreizen is te vinden in de nieuwe brochure. Deze is binnenkort verkrijgbaar via Effeweg.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.