directe handhaving doel lemelerveld

Lemelerveld promoveerde de afgelopen twee seizoenen door achtereenvolgens kampioen te worden in de vierde klasse en de derde klasse. In de tweede klasse heeft de ploeg van Edwin Duim het dit seizoen lastiger. Na elf wedstrijden heeft Lemelerveld negen schamele punten door twee winstpartijen en drie gelijke spelen. Trainer Duim raakt echter niet in paniek en vindt dat zijn ploeg het in het vervolg van de competitie verdient om meer punten te pakken. Zondag werd met een klinkende 4-0 overwinning een stap in de goede richting gezet.

“Ik heb voor dit seizoen aangegeven dat we maar moesten zien hoe de eerste helft van de competitie zou verlopen. We spelen met dit team voor het eerst in de tweede klasse. Het was de vraag hoe snel de spelers dit niveau aan zouden kunnen. Ik moet bekennen dat de uitslagen negatief zijn, maar we hebben nooit dik verloren.” Daarin krijgt Duim ruimschoots gelijk wanneer er wordt gekeken naar het doelsaldo van Lemelerveld. Ondanks dat de ploeg onderaan staat, heeft het op de bovenste vier ploegen na, de minste tegendoelpunten moeten incasseren.

Echter heeft Lemelerveld zelf veruit de minste doelpunten gemaakt. Met slechts negen doelpunten in elf duels, waarvan bijna de helft afgelopen zondag gescoord werd, wordt duidelijk dat het maken van goals de Lemelervelders veel moeite kost. “Het scorende vermogen is niet aan de hoge kant in mijn ploeg”, erkent ook Duim. De afgelopen jaren scoorde spits Jeroen van den Bergh bijna altijd voor de combinatie van wit en oranje. Hij komt echter niet meer in actie binnen de lijnen. Van den Bergh zit vanwege zijn werk regelmatig een aantal weken in landen als Zuid-Afrika en Australië. “Hij vond het voor de jongens niet netjes om dat te combineren met een teamsport. Ook is hij vader geworden en dat zal met zijn keuze hebben meegespeeld. Maar het is niet alleen Jeroen, er zijn nog vijf of zes spelers weggegaan.”

Ondanks het magere scoringsvermogen en het compleet nieuwe team is Duim tevreden over hoe zijn ploeg zich staande probeert te houden in de tweede klasse. “We hebben iedere wedstrijd verzorgd combinatievoetbal gespeeld. De aankomende weken spelen we tegen tegenstanders waar we punten tegen kunnen pakken.”

Die punten heeft Lemelerveld hard nodig om er voor te zorgen dat Duim en zijn manschappen volgend seizoen ook in de tweede klasse actief mogen zijn. “Er zijn voldoende mogelijkheden, want de marges zijn klein. Ons eerste doel is om vijfde van onderen te worden en dat is een mooie uitdaging voor dit jonge team.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.