dikke mazzel voor vrienden met carbidkanon

De groep had in een weiland aan de Achterweiweg, tussen Lemelerveld en Raalte, een mooi feestterrein ingericht. Een flinke (zelfgebouwde) vuurkorf, een partytent, twee carbidkanonnen en een hele serie (nog volle) bierkratten.

De vuurkorf rookte flink en trok vermoedelijk daarom de aandacht van de politie. Bij hun aankomst viel het oog van de agenten echter op het grootste van de twee aanwezige carbidkanonnen. Die zijn verboden en sinds het voorval met de ontploffende giertank in Heino vorig jaar, wordt er actiever op gecontroleerd. Omdat de agent niet direct zin had om de groep met een torenhoge boete op te zadelen, hield hij het bij een waarschuwing. “Ik kom met een uurtje terug. Als hij dan niet weg is…. En denk erom: Ik kom echt terug.”

De vriendengroep aarzelde natuurlijk geen moment. “We halen hem weg.” Daarna volgde er nog een gezellig praatje tussen politie en vriendengroep. “Wilt u een kop koffie of een biertje, agent?” vroeg een van de jongens. “Nee, dank je. Wij gaan zo verder. Maar denk er echt om, doe voorzichtig. Want wie mogen het jouw ouders gaan vertellen als er iets misgaat hier? Juist. Dat zijn wij.” Die woorden landden goed bij de groep.

De vuurkorf, die flink rookte, mocht overigens wel gewoon blijven branden. Aan onze verslaggever vroegen de jongens of ze niet even met hun nieuw gebouwde vuurkorf op de foto mochten. Natuurlijk mocht dat.

En de boodschap van de politieagent? “Doe niet te gek met oud en nieuw. Echt, we rijden vandaag niet rond om met boetes te strooien. Wij willen graag dat iedereen een beetje om de veiligheid denkt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.