dierenbescherming geen wilde dieren in circus

Dierenbescherming Noord-Overijssel roept de gemeente Dalfsen op om een voorkeursbeleid te gaan hanteren voor circussen zonder wilde dieren. Zij doet dit naar aanleiding van het aanstaande bezoek van Circus Renz International, dat met wilde dieren werkt, aan Nieuwleusen. De Dierenbescherming is van mening dat wilde dieren in het circus niet meer kunnen.

Van 4 tot en met 6 december aanstaande bezoekt Circus Renz International de plaats Nieuwleusen. Dit circus gebruikt voor verschillende acts wilde (niet gedomesticeerde) dieren, waaronder olifanten. Het gebruik van wilde dieren in circussen is tegenwoordig omstreden. Als het goed is komt er vanuit de overheid nog dit jaar nog een wetsvoorstel om het gebruik van wilde dieren in circussen een halt toe te roepen.

De Dierenbescherming is tegen het gebruik van (wilde) dieren in circussen en is dan ook blij met het aanstaande verbod. Dieren die in circussen worden gebruikt, met name wilde dieren, worden aangetast in hun welzijn doordat zij daar niet of onvoldoende hun soorteigen gedrag kunnen vertonen. Zo moeten ze voor hen onnatuurlijke trucs uitvoeren (vaak onder dwang), worden ze krap en eenzaam gehuisvest en moeten ze veel lange transporten ondergaan. Bezoekers, vooral kinderen, krijgen hierdoor een verkeerd voorbeeld over de omgang met dieren.

De Dierenbescherming is van mening dat gemeenten moeten streven naar evenementen zonder (wilde) dieren. Ze roept hen dan ook op om, vooruitlopend op een landelijk verbod, een voorkeursbeleid te gaan hanteren. Dit kan onder andere door circussen zonder wilde dieren actief uit te nodigen, zodat er minder ruimte ontstaat voor circussen die wel wilde dieren gebruiken. De Dierenbescherming hoopt dat de gemeente Dalfsen dit ook gaat toepassen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.