dalfser kerstfestijn kerstsfeer in centrum

Dalfsen pakt dit jaar weer groots uit met het Kerstfestijn, dat dit jaar op vrijdag 12 en zaterdag 13 december plaatsvindt. De honderden bezoekers kunnen dit jaar, in het sfeervolle centrum, genieten van tientallen kerstkramen. Lokale ondernemers, handelaren en hobbyisten bieden hun goederen aan en het aanbod is dit jaar nog groter dan vorig jaar. En natuurlijk is er ook heel veel te doen in het centrum.

Groeiend evenement

Wat ooit begon met het moonlight shoppen is uitgegroeid tot een tweedaags evenement dat nog steeds groeiende is. “We vonden het zonde om alle kramen en andere sfeervolle attributen al weer af te breken na één avond. Daarom hebben we het evenement vorig jaar uitgebreid naar twee dagen en dit jaar komt ook de zaterdagavond er bij”, vertelt Miranda Brandsema namens Ondernemend Dalfsen. De vereniging heeft er weer voor gezorgd dat op vrijdag 12 december en zaterdag 13 december de kerstsfeer in Dalfsen geproefd kan worden met allerlei leuke activiteiten.

Vanaf vrijdagmiddag 12 december is iedereen welkom om de in kerstsfeer getooide kramen in het dorp te bezoeken. Rondom de kerk staan allerlei kerstkramen. Volgens Miranda Brandsema is het evenement daarop vooruitgegaan in vergelijking met vorig jaar. “Alles is nu wat centraler opgesteld. We hebben dit jaar de hulp ingeschakeld van organisatiebureau Apeldoorn 2000, omdat het evenement steeds groter wordt. Er staan dit jaar meer kramen. Omdat het evenement goed draait willen steeds meer mensen op onze kerstmarkt staan”, is de logische verklaring van Brandsema. Het Kerstfestijn kan dit jaar rekenen op ongeveer zestig kerstkramen, die allemaal worden opgebouwd in het centrum van Dalfsen.

“Op beide dagen hebben we gewoonweg weer een heel leuk en vol programma”, gaat Miranda Brandsema verder. “Mensen die nog op zoek zijn naar een origineel kerstcadeau adviseer ik om even langs te komen. Verder kun je een ritje maken in de arrenslee, samen met de Kerstman, neemt een verhalenvertelster je mee naar de tijd van Charles Dickens en is er straattheater. Een troubadour zorgt voor nog meer sfeer. Verder zijn er beide dagen demonstraties kerststukjes maken en komt, speciaal voor de kinderen, de Knakmobiel naar Dalfsen. Dat is een groot springkussen en een glijbaan ineen. En natuurlijk zijn er lekkere knakworstjes te krijgen.”

Vanaf 15.00 uur vrijdagmiddag staan alle kramen gereed en zijn alle winkels in speciale kerstsferen geopend voor belangstellend publiek. Naast inwoners van Dalfsen, zullen ook mensen uit de omgeving naar Dalfsen afreizen om het Kerstfestijn aan den lijve te ondervinden. “Een van onze doelen is om ook mensen uit de regio naar Dalfsen te trekken”, stelt Brandsema. “We willen Dalfsen een regiofunctie meegeven en proberen op die manier mensen naar het dorp te trekken, maar ook mensen in het dorp te behouden.” De winkels zijn op beide dagen geopend tot 21.00 uur.

Samenwerking

Het goed draaiende evenement is uitgebreid met leuke attracties en meer kerstkramen, maar ook de activiteiten voor onder andere de kinderen in Dalfsen worden niet vergeten. Vanaf 19.00 uur op vrijdagavond kunnen kinderen zich verzamelen bij de molen om vervolgens met een lampion achter de fanfare aan te lopen. De tocht wordt begeleid door verlichte paarden en dat zorgt voor een prachtig gezicht. Na de lampionnentocht treedt het seniorenpopkoor Just For Fun op. De lampionnentocht is een initiatief van de Oranjevereniging en daarmee één van de activiteiten die voortkomt uit een unieke samenwerking tussen meerdere organisaties en bedrijven.

“Die combinatie maakt het evenement een festijn”, onderstreept ook Brandsema de kracht van het samenwerken. “Verschillende dingen sluiten bij elkaar aan. Bijvoorbeeld dat de kerstmarkt van de Rooms Katholieke kerk op dezelfde dag plaatsvindt en waar de Oranjevereniging eerst op Koninginnedag de lampionnentocht organiseerde, doen ze dat nu in samenwerking met ons. Ook de grote kerk heeft een groot aandeel in het creëren van de gewenste kerstsfeer. De levendige kerststal is namelijk een geweldige toevoeging. Om het winterse kerstsfeertje helemaal af te maken zijn ook de midwinterhoornblazers en een nostalgisch draaiorgel wederom aanwezig.”

Zaterdag 13 december

Op de zaterdag valt er eveneens veel te beleven voor publiek. Vanaf 15.00 uur geeft mondharmonicaclub Monda’s een mogelijkheid om te genieten van mooie mondharmonicamuziek. Vanaf 19.00 uur staat het Dickenskoor De Pierewaaiers op het programma en treden ook de Vechtboertjes en jeugdorkest Excelsior op. In de kerk kun je aan het begin van de avond genieten van het jongenskoor Dalfsen en een Engels koor.

Nieuw Waterfront

Het nieuwe Waterfront van Dalfsen is ook direct een betrokken onderdeel van het Kerstfestijn. “De nieuwe slager en de nieuwe Albert Heijn presenteren zich tijdens de dagen”, vertelt Brandsema. “We willen als Ondernemend Dalfsen een actieve club blijven en de nieuwe ondernemers hebben zich direct aangemeld als leden. Dat betekent dat Dalfsen als dorp groeiende is en potentie heeft. Als Ondernemend Dalfsen willen wij dingen blijven organiseren om er voor te zorgen dat er dingen te doen zijn voor de inwoners. Daarnaast zijn gelegenheden als het Kerstfestijn natuurlijk ook bedoeld om de omzet van ondernemers te vergroten.”

Al met al belooft het weer een geweldig Kerstfestijn te worden. Kijk voor meer informatie op www.ondernemenddalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.