dalfsenaar oegema cda lijsttrekker wgs

Henk Oegema (55) uit Dalfsen is de CDA-lijsttrekker voor de bestuursverkiezingen van Waterschap Groot Salland op 18 maart 2015. Dat hebben de CDA-leden in het werkgebied van dit Waterschap besloten tijdens de algemene vergadering van het CDA Overijssel van 18 december 2014. De vastgestelde kandidatenlijst bevat veel lokaal en regionaal herkenbare kandidaten.

Na het terugtreden van kandidaat-lijsttrekker Pieter Treep, om persoonlijke redenen, besloot het beperkt Algemeen Bestuur van het CDA Overijssel begin december de nummer 2 op de kandidatenlijst, Henk Oegema als lijsttrekker voor te dragen. Tijdens de algemene vergadering van het CDA Overijssel van 18 december hebben de aanwezige leden van de CDA-afdelingen van de gemeenten die geheel of gedeeltelijk vallen onder Waterschap Groot Salland: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Hellendoorn, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Zwartewaterland en Zwolle, hiermee ingestemd.

Henk Oegema heeft een brede maatschappelijke belangstelling en is gericht op samenwerking en consensus. Zijn ambitie is om door win-win-insteek oplossingen te creëren. Hij wordt door zijn omgeving beschreven als een oprecht en loyaal bestuurder. Oegema heeft zeer ruime ervaring in het bestuurswerk opgedaan in met name binnen Coberco, LTO, AB-Oost, Agrifirm, Univé en Plaatselijk Belang Ankum. In het dagelijks leven is Henk Oegema zelfstandig melkveehouder.

Speerpunten

Met het CDA wil Oegema de komende jaren graag een bijdrage leveren aan het goed functioneren van het waterschap, dichtbij mensen, en zet de komende jaren in op veiligheid, duurzaamheid, samenwerking, communicatie en betaalbaarheid.

– Veiligheid

Het bieden van veiligheid tegen overstromingen en het voorkomen van wateroverlast is een kerntaak van het waterschap.

– Duurzaamheid

Het CDA wil blijven werken aan een natuurlijk, veerkrachtig watersysteem, aan waterkwaliteit en ecologie. Economische activiteiten zoals landbouw, toerisme en de natuur zijn afhankelijk van voldoende en schoon water.

– Samenwerking

Samenwerking is voor het CDA uitgangspunt bij alles wat het waterschap doet. Het CDA kiest voor “de samenleving, niet de overheid”.

– Communicatie

Communicatie over alles wat het waterschap van plan is en doet, is voor het CDA essentieel. Maatregelen op het gebied van waterveiligheid en waterbeheer hebben vaak grote consequenties voor burgers en ondernemers.

– Betaalbaarheid

Om in de toekomst veilig en prettig te kunnen wonen, werken en recreëren, zal er naast het reguliere beheer ook geïnvesteerd moeten worden in het watersysteem. Dit kan leiden tot hogere uitgaven, maar het streven van het CDA is erop gericht om de tarieven voor onze inwoners en voor ondernemers niet te laten stijgen boven het inflatieniveau.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.