Home / archiefcentraal / dalfsen wint in slotminuut

dalfsen wint in slotminuut

Dalfsen heeft in de slotminuut weten te winnen van SV Zwolle. De uitploeg toonde veel veerkracht om van een 3-0 achterstand terug te komen. Echter wist Sjoerd Klarenbeek de 4-3 te maken vanuit een hoekschop in de blessuretijd. Hiermee besliste hij het duel in de 4e klasse H.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Dalfsen op een voorsprong. Een goede actie van Jeroen Kamphuis werd verzilverd door Wouter Middelveen. Niet veel later lag ook al het tweede Dalfsense doelpunt achter de doelman uit Zwolle. Werner Snel kreeg de bal gelukkig in zijn voeten en schoot rond de penaltystip knap raak, 2-0.

Nog geen vier minuten later leek de wedstrijd al in het slot te vallen. Sjoerd Klarenbeek wist Dalfsen’s derde goal van de middag te maken. Via een indraaiende vrije trap van Huizing wist Klarenbeek de bal bij de tweede paal binnen te werken.

De 3-0 voorsprong was echter wel zeer geflatteerd. Dalfsen had namelijk na een half uur spelen nog maar drie kansen gekregen. Hiermee werd dan wel uiterst effectief mee om gegaan. Bij Zwolle ging het na de 3-0 achterstand steeds meer draaien. Zo werd er na een half uur spelen gescoord door de uitploeg. Een vrije trap werd knap binnengekopt door de clubtopscorer van SV Zwolle: Ingmar Jonker.

Nog voor rust wist de uitploeg zelfs de aansluitingstreffer te maken. Een lage voorzet van de linkerkant werd knap binnen gegleden door Koen Hultink. Hierdoor ging Dalfsen wel de rust in met een voorsprong, maar was er bijna niks meer over van de grote marge.

In de 72e minuut wist Zwolle zelfs knap op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Melvin Hofman viel pardoes binnen. Deze tegengoal kan keeper van Dalfsen, Johnny Nijenhuis, zichzelf aanrekenen. Hij stond namelijk geheel verkeerd gepositioneerd.

In de blessuretijd wist Dalfsen toch nog de drie punten te pakken. Vanuit een hoekschop wist Sjoerd Klarenbeek bij de tweede paal het net te vinden. Door dit late doelpunt bleven de drie punten in Dalfsen.

Dalfsen sluit de eerste seizoenshelft af op de tiende plaats. De dorpsclub heeft door de winstpartij van zondagmiddag een gaatje geslagen met de ploegen in de gevarenzone. Het verschil met nummer elf, OVC’21, is vier punten. Het verschil met nummer negen, Koninklijke UD, is maar drie punten.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.