dalfsen rockt in de trefkoele

Het festival had deze keer een hoog ‘Brommers kiek’n’ gehalte met de vele prachtige, oude bromfietsen van illustere merken zoals Tomos, Puch, NSU, Solex, die een prominente plaats op het speciaal gecreëerde zijpodium innamen.

Door Cigarbox Henri

Verder stonden er links en recht van het muziekpodium een paar hele grote trikes en op het podium ontbraken de Harley motoren niet. De rest van de aankleding was in de vertrouwde ‘Roadhouse style’ en met het gedimde sfeerlicht straalde het geheel een heel relaxte sfeer uit.

Precies om 21.00 uur sprong presentator Gerry Jungen het podium op om de eerste band aan te kondigen. De Vechtdal formatie Sloe Gin had de schone taak om het festival te mogen openen. Het was tevens het laatste optreden van zangeres Jantiene, die na een prachtige carrière bij deze band helaas gaat stoppen, maar zoals ze zelf zei, het geweldig vond om haar afscheidsfeestje te vieren op de locatie waar ze zelf dichtbij geboren was. Sloe Gin wist de sfeer bij het binnenstromende publiek er gelijk goed in te krijgen en de bandleden en publiek vonden dat het optreden al weer veel te snel voorbij was.

Als je je ogen sloot bij het optreden van de tweede formatie Tricklebolt, en je hoorde de zang, had je gelijk het idee dat Jim Morrison van the Doors, weer tot leven was gekomen. Deze mannen van Tricklebolt zijn echter allen krap aan 20 jaar, maar spelen jaren 70 rock op zo’n doorleefde wijze, dat het klonk alsof er oude rotten van 60 plus op het podium stonden. De energie van de jonge mannen spatte van het podium af en sloeg gelijk over op het publiek dat mee danste en deinde op hun mix van eigen nummers en jaren 60 en 70 covers.

De Belgische band The BluesBones waren weer een heel ander kaliber en zorgden voor een mooie balans en afwisseling in het programma, want daar waar de andere bands een hoog ‘rock’ gehalte hadden, was deze band meer ‘blues’ georiënteerd. The BluesBones is een formatie die op alle bekende en minder bekende blues festivals in Europa spelen en wisten het publiek er heel goed van te overtuigen van het feit dat blues geen suffe, duffe, saaie muziek is. Met hun swingende boogie’s en het onnavolgbare gitaarspel van o.a. de jonge meester gitarist Stef Paglia, wisten ze het Dalfser publiek om hun vinger te winden.

Omdat Vechtdal Blues & Rock vijf jaar bestaat, moet er uiteraard ook getrakteerd worden. Aan Gerry Jungen de eer om een Solex toertocht door het prachtige Vechtdal voor 2 personen, aan te bieden aan twee stomverbaasde en hogelijk verraste dames van onbestendige leeftijd, die op vele blues festivals en –concerten een zeer bekende verschijning zijn.

Bij de afsluitende act moest de organisatie even wat improviseren, want een enorme grote zwarte piano moest het podium op en dat was nog een hele toer. Deze piano behoorde bij de band de Them Lewis Boys, die zoals de naam al doet vermoeden, allerlei covers van good ol’ Jerry Lee Lewis speelt. Deze mannen bleken een zeer waardige afsluiter te zijn, want het publiek genoot er zeer van en danste en zong mee op krakers als Great balls on fire en andere bekende covers. Na het afsluitende dankwoord van de organisatie, moest de band zelfs nog twee toegiften spelen. En zo eindigde een sfeervol en relaxed Vechtdal Blues & Rock, waarbij volgens vele bezoekers de lichten veel te snel aangingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.