bv natuurlijk koude bruggen

‘‘Koude bruggen kunnen voorkomen wanneer twee niet-geïsoleerde constructie-onderdelen in een huis met elkaar in aanraking komen. De lucht kan dan van buiten naar binnen worden doorgegeven, via de constructie. Als het buiten koud is, treedt er condensvorming op, waardoor je vochtplekken en schimmel in je huis krijgt. Een koude brug is dus geen gat, maar een plek waar de constructie de temperatuur van buiten naar binnen kan geleiden.’’

‘‘Bij bijvoorbeeld het bouwen van een nieuw dak van een uitbouw tegen een bestaande spouwmuur is er een risico. De stalen balk van de doorbraak zou de temperatuur naar binnen kunnen geleiden. Om dit te voorkomen kun je ter hoogte van de dakisolatie een ‘koudebrugonderbreking’ maken. Dit kan bijvoorbeeld met Foamglas of cellenbeton.’’

‘‘Ook via de fundering of gevel kunnen koudebruggen ontstaan. Een goede detaillering is dus van belang om geen condensvorming te krijgen en daardoor niet allerlei schimmels in huis te halen.’’

Wil je meer informatie over koude bruggen of heb je het idee dat je thuis wel eens een koude brug zou kunnen hebben? Neem dan contact op met Herman Harms ontwerp & bouwbegeleiding via 0653934841 of info@hermanharms.nl. Heb je zelf een vraag voor een van de ondernemers van de BV Natuurlijk of een vraag aan de hele groep? Stuur je vraag dan naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk op www.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.