bijna 400 lopers voor runforestrun

Aan de Runforestrun rond de Besthmenerberg hebben zaterdag 365 lopers meegedaan. Naast hardlopen, stond sportspullen verzamelen voor asielzoekers in Ommen centraal. Met deze trailrun is een soort doorstart gekomen van de oorspronkelijke Ommer Crossloop Festival dat jaren achtereen in deze omgeving plaatsvond. De groei in populariteit van de trailrunsport maakt dit evenement mogelijk.

Trailrunning is de snelst groeiende tak van de hardloopsport. Bij trailrunning gaat het meer om de beleving en minder om de tijd. Hardlopers zijn veelal de grote loopevenementen door de bebouwde kom een beetje zat en zoeken iets nieuws. Bij trailrunning gaat er het erom een zo avontuurlijk en uitdagend mogelijke route uit te zetten waarin zoveel mogelijk dat het gebied te bieden heeft te benutten.

De deelnemers konden kiezen uitdrie afstanden: 10, 20 en 42 km. Het parcours is zo afwisselend en uitdagend mogelijk gemaakt. Alle lopers starten en finishen met een beklimming van de Besthmenerberg.

Afhankelijk van de gekozen afstand loopt het parcours over het terrein van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten (Eerder Achterbroek), het landgoed Junne en Stichting Landschap Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.