asc62 onderuit tegen dzc68

DZC’68 is door een mooie 1-3 overwinning op ASC’62 goed de winterstop in gegaan. Op sportpark ‘Gerner’ van ASC werd het veld goed genoeg bevonden door de scheidsrechter. Door het koude regenachtige weer van de laatste dagen waren ook verschillende wedstrijden afgelast, maar het veld op sportpark ‘Gerner’ lag er blijkbaar goed genoeg bij.

De wedstrijd begon om half drie gelijk opgaand. De twee ploegen stonden ook dichtbij elkaar op de ranglijst, DZC namelijk zesde en ASC achtste, maar in puntentotaal had DZC wel duidelijk een voorsprong van zeven punten. Kansen kwamen er voor beide partijen. Vooral DZC leek in het begin van de wedstrijd op een voorsprong kunnen komen, maar de kansen werden niet goed genoeg afgemaakt waardoor het 0-0 op het bord bleef. ASC wist ook paar keer zeer gevaarlijk op te komen maar ook zij misten de scherpte nog in de eerste helft. DZC leek vlak voor rust alsnog op een kleine voorsprong te komen maar de verdediging van ASC bleef goed kijken en voorkwam de late tegentreffer. 0-0 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft viel de goal wel al snel. ASC maakte deze goal via Chiel Pasman. Hij mocht na een overtreding in de zestien van DZC, de bal vanaf elf meter binnenschieten. De 1-0 zorgde voor meer aanvallende intenties bij DZC. Dit resulteerde al in de 60ste minuut in de gelijkmaker. Weer werd de bal op de stip gelegd maar ditmaal in het voordeel van DZC. Simnica mocht aanleggen voor de strafschop en faalde niet. Daarna kwam DZC beter in de flow en drong het ASC terug richting de eigenhelft. In de 66ste minuut kwam DZC ook op voorsprong. De speler met de aparte naam Tolgahan Yayla maakte het doelpunt en bracht zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Daarna bleef de wedstrijd spannend. Zo spannend dat zelf in de 85ste minuut nog een rode kaart werd getrokken. Nick Abbink kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vervroegd gaan douchen. De druk van ASC bleef hoog op de defensie van DZC, maar hierdoor vielen er ook ruimtes. In de 92ste minuut wist DZC de wedstrijd de beslissen door met tien man de 1-3 te maken.

Door de overwinning van DZC gaat de ploeg lekker de kerst in. De ploeg heeft nu zijn laatste vier wedstrijden gewonnen en komt daarmee dicht bij de top drie. ASC lijkt het gat met de bovenste helft van de ranglijst gelaten te hebben, waardoor ze nu moeten opletten voor de ploegen die van onder komen. Volgende geen competitie voetbal in verband met de winterstop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.