Home / archiefcentraal / ahne crisis achter ons laten

ahne crisis achter ons laten

In het afgelopen jaar zijn er voorzichtige positieve signalen gekomen van een opkrabbelende economie. En het lijkt er op dat dit in 2015, zij het zeer weifelend, doorzet. Dit betekent dat we hopelijk de crisis achter ons kunnen laten, maar dat houdt niet in dat we ongeschonden er door zijn gekomen. Ook in onze gemeente is de werkgelegenheid afgenomen en zijn een aantal bedrijven en winkels verdwenen. Daartegenover staat dat er ook weer nieuwe initiatieven zijn geboren, mensen al dan niet noodgedwongen, voor zichzelf zijn begonnen. Ik heb ervaren dat de crisis ook veel talent naar boven brengt. Ook in Ommen zie je de zzp’ers bloeien en met hard werken een goedlopende onderneming starten. Ik verwacht dat we in 2015 vooral de conclusies moeten trekken van de afgelopen jaren. Waarom kwamen we in de crisis, wat hebben we er van geleerd en hoe kunnen we ons in de toekomst hier beter tegen bewapenen. En dan teruggrijpend op mijn speech van begin dit jaar laten we hierbij niet op elkaar wachten en initiatieven omarmen en van positieve feedback voorzien.

Marc-Jan Ahne

Burgemeester gemeente Ommen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.