20 passieve minuten nekken dames asc62

De dames van ASC ’62 hebben dit weekend een zure nederlaag geleden. In Aalten was AZSV met 5-2 te sterk voor de ploeg uit Dalfsen. De dames stuurden ons een verslag.

‘De wedstrijd in Aalten tegen AZSV begon voorspoedig voor de ploeg uit Dalfsen, die na ca. 10 minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Ingrid Lans. Enkele minuten hierna werden de asc’ers verrast door een corner van AZSV waardoor de 1-1 op het scorebord werd bijgeschreven.

Waar AZSV fysiek nog een tandje bijschakelde, dachten de Dalfsenaren zich te kunnen beperken tot het hautain rondspelen van de bal en dat zelfs 20 minuten lang. Op basis van dit spelbeeld was het logisch dat AZSV op basis van een enorme inzet brutaal de voorsprong pakte. ASC’62 bleef te lang hangen in dit passieve spel en liet het de rest van de 1e helft zelfs volledig afweten, wat leidde tot een onomkeerbare achterstand van 5-1.

Het ontbrak in deze 20 minuten aan ASC-zijde aan alles, en vooral het niveau aan de bal was erg zwak. Anne Bremmer kwam in het veld en voegde nog wel wat onverzettelijkheid toe maar kon het spelbeeld ook niet meer in het voordeel van ASC’62 omkeren. Gescoord werd er niet meer. In de tweede helft een duidelijk beter ASC dat weliswaar te laat aan de wedstrijd was begonnen, maar dat nog wel aan het publiek liet zien er deze middag nog wat van te willen maken. Vrijwel constant was men op de helft van de tegenstander te vinden. En gezien het spelbeeld kon de 5-2 niet uitblijven. Het was Esther Visscher die de 5-2 binnenschoot en er waren ook daarna nog genoeg kansen om de wedstrijd te kantelen. AZSV kwam er slechts enkele keren uit. Doordat de 5-3 niet viel, bleef de ploeg uit Dalfsen achter de feiten aanlopen en wat ook geprobeerd werd, AZSV liet zich niet meer verrassen en kon daardoor een verdiende overwinning bijschrijven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.