zwak zwolle kansloos ten onder in de kuip

PEC Zwolle heeft zaterdagavond kansloos verloren van Feyenoord. In de Kuip werd het 2-0. Zwolle wist bar weinig te creëren in het thuishonk van de Rotterdammers. Slechts een klein kansje in de eerste helft, een voorzet op Jesper Drost, leek klein gevaar op te leveren. Maar omdat Drost niet bij de bal kon, werd ook die bal snel onderschept door Feyenoord.

De tactiek van Zwolle leek zaterdagavond niet het eigen frisse voetbal spelen, maar juist verdedigen te zijn. In de eerste helft had de ploeg van Ron Jans zich helemaal ingegraven. Met ongeveer 70 procent balbezit voor de thuisploeg in de eerste 45 minuten van het duel, is eigenlijk genoeg gezegd.

Zwolle loerde op de counter, maar kwam er zelden echt gevaarlijk uit. Vaak stond Zwolle met elf man op de eigen helft, waardoor ook Feyenoord weinig kans kreeg om iets te creëren.

Na rust kwam Feyenoord stukken sterker uit de startblokken. De ploeg van Rutte kreeg de overhand in het spel en omdat Zwolle slordiger werd, ontstonden er af en toe kansen. Van Beek scoorde vijf minuten na rust de openingstreffer en amper tien minuten later scoorde Boëtius de tweede van het duel. Toen stond ook direct de winnaar van de wedstrijd vast.

Hoewel Zwolle daarna nog probeerde om de thuisploeg onder druk te zetten, ontbrak het de ploeg volledig aan scherpte. Geen enkele keer kwam Zwolle gevaarlijk in de buurt van Vermeer.

Waar aan het begin van dit seizoen de loftrompet vaak voor Zwolle schalde, moet de ploeg van Ron Jans zich onderhand toch achter de oren krabben. De ploeg is geen schim meer van het team dat aan het begin van dit seizoen fris en fruitig voetbal speelde. Het spel oogt de laatste weken slordig, weinig creatief en bovendien laten de resultaten te wensen over.

Waar Zwolle lang omhoog kon blijven kijken, is nu de gang richting middenmoot echt ingezet. Volgende week zaterdag staat daarom een belangrijke test op het programma. Dan speelt Zwolle in eigen huis tegen Groningen. De missie voor de ploeg van Jans is duidelijk: Winnen. Want als Groningen ook punten pakt tegen Zwolle, dan lijkt de koers naar beneden definitief ingezet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.