vvd provinciale wegen kunnen veel beter

Ieder jaar presenteert de ANWB de resultaten van een breed onderzoek naar provinciale wegen in ons land. “Daar gebeuren nog steeds veel teveel ongelukken. In Overijssel kan nog veel verbeterd worden”, is de conclusie van Overijsselse VVD-fractievoorzitter Monique van Haaf. “We hebben al heel veel voor elkaar gekregen, maar ook na de verkiezingen volgend jaar maart blijven we vol inzetten op bereikbaarheid en het aanpakken van problemen op onze wegen.”

De wegen die in het rapport worden genoemd zijn de N348 tussen Ommen, Raalte en Deventer; de N377 tussen Coevorden en Hasselt; en de N34 tussen Coevorden en Ommen. “We zijn blij met de suggesties die de ANWB daarvoor heeft gedaan”, zegt Van Haaf. “Met een aantal ingrepen kunnen veiligheid en doorstroming worden verbeterd.”

Ze wil zich daarbij niet beperken tot alleen deze wegen: “We zullen goed moeten kijken naar hoe we dit gaan aanpakken, en op welke manier we het kunnen inpassen in het totale bereikbaarheidsplaatje. Deze drie werden het meest genoemd door de automobilisten die hebben meegedaan aan het onderzoek, maar Overijssel telt meer wegen waar we iets aan willen doen. Denk bijvoorbeeld aan de N35, de verbinding tussen Twente en Zwolle, waar minister Schulz vijftien miljoen in steekt. We kijken ook breder dan alleen de auto. Openbaar vervoer en de fiets nemen we nadrukkelijk mee.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.