Home / archiefcentraal / vov begroting niet alleen maar koek en ei

vov begroting niet alleen maar koek en ei

Als voorbeeld noemde De Jonge het goed te vinden dat er geld wordt uitgetrokken om te komen tot één partij voor de promotieactiviteiten voor Ommen. “Ook de actualisering van de Centrumvisie uit 2003 en het hierbij instellen van centrummanagement ondersteunen wij graag”, vervolgt Gerrit de Jonge. “De VOV heeft hier ongeveer een half jaar geleden een Aktieplan Centrum voor opgesteld dat wij graag hierbij aan het college nog eens aanbieden”. Ook gaf Gerrit de Jonge in zijn betoog aan het een prima zaak te vinden dat de komende drie jaar de dorpsplannen voor de kernen en buurtschappen zullen worden ondersteund. De VOV vindt het ook een goede zaak dat er een nieuwe verkeersvisie wordt opgesteld. De Jonge: “Goede zaak dat dit plan geactualiseerd wordt”.

Niet alles koek en ei De VOV was ook kritisch en heeft zorgen over een aantal door de coalitiepartijen gemaakte keuzes. “Omdat er geen risicoanalyse afgegeven is maakt de VOV zich zorgen over de verhoging van belastingen,” aldus de Jonge. “Gelukkig zijn de risico’s en kosten voor afwaardering in een totaal nieuw opgesteld overzicht van de grondexploitatie zichtbaar geworden. De VOV is van mening dat de inwoners van Ommen recht op dit inzicht hebben.”

De Jonge: “Na de diverse afwaarderingen in het verleden moest er nu op de gronden Ommen-Oost 4,6 miljoen euro afgewaardeerd worden. Opnieuw een forse aderlating. De VOV hoopt dat dit nu echt de laatste afwaardering zal zijn. De VOV-fractie heeft gepleit voor bouw van meer sociale woningbouw. Met het kabinetsbesluit om geen huurdersheffing bij de wooncorporatie te leggen kan er in de optiek van de VOV door wooncorporaties meer geïnvesteerd worden in de sociale woningbouw. Het mes snijdt aan twee kanten: meer sociale huurwoningen en minder afwaardering van gronden. De VOV zou graag zien dat het prestatiecontract met ‘de Veste’ hierop aangepast zou worden.”

Ook ziet de VOV mogelijkheden om met plannen van lokale ondernemers tot verder uitbouwen van de Rotbrink aan de slag te gaan. De VOV vertrouwt erop dat het college op korte termijn met een plan komt. “In het kader van de verordeningen over de WMO, jeugdwet en participatiewet zal de VOV er op toe zien dat de menselijk maat bij de uitvoering niet uit het oog verloren wordt. Meer informatie hierover zal binnenkort op de website van de VOV verschijnen (www.vov-ommen.nl). Omdat er door het college weer een behoorlijk bedrag (240.000 euro) in aanpassing van de Stationsweg gereserveerd is, heeft de VOV om een onderzoek gevraagd. De VOV betreurt het dat de coalitiepartijen in eerste aanleg ook die behoefte hadden, maar bij de stemming hier alsnog tegen stemden.”

Toekomst De VOV hoopt dat op korte termijn het gebied Varsenerdijk, Markt en het 11-aprilplein een ander aanzicht krijgt en serieus wordt aangepakt. “De VOV heeft opnieuw een inventarisatie van de winkelleegstand gemaakt van de 60 winkels in het centrum van Ommen. Er staan momenteel negentien winkels leeg. Dat is zo’n dertig procent en dat is de VOV nog steeds een doorn in het oog. Voor meer informatie: de leegstandsmonitor is binnenkort te vinden op de website van de VOV. De VOV hoopt dat de aangekondigde stappen om het centrum bruisend te maken snel en daadkrachtig door het college worden aangepakt.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.