vluchtelingvrouwen krijgen zwemles in ommen

“Ik zou ook zo graag willen leren zwemmen.” Een vrijwilliger van Vluchtelingenwerk Nederland (VWN), locatie Ommen, kreeg deze vraag te horen van een moeder waarvan het kind zwemles krijgt in zwembad de Carrousel. De vrouw is een vluchteling die sinds enkele jaren in Ommen woont. De moeder durft niet met haar kind te gaan zwemmen, want ze heeft dit nooit geleerd.

Omdat integratie een van de hoofddoelstellingen van VWN is, werd deze vraag serieus opgepakt door een vrijwilliger van VWN, zij is hierover in gesprek gegaan met Rick Gerrits, coördinator Sport & Cultuur van Carrousel en het resultaat is dat er onlangs een groep van zeven vrouwen is gestart die allemaal graag zwemmen willen leren.

De vluchtelingvrouwen zijn allen woonachtig in Ommen en meerdere vrouwen hebben jonge kinderen. VWN is heel blij met dit project omdat door het leren zwemmen de veiligheid van deze mensen in ons waterrijke land toeneemt. Bovendien schept het mogelijkheden om nieuwe sociale contacten op te doen tijdens de lessen. Dit is een essentieel aspect voor het integratieproces van een vluchteling. Ook leidt een vluchteling vaak een erg druk leven. De vrouwen moeten een gezin en een huishouding draaiende houden en zij gaan enkele dagen per week naar school om zich op het inburgeringsexamen voor te bereiden. Dit project levert hen dan ook nog een welkom uurtje ontspanning.

De lessen worden gegeven door een professionele zweminstructeur. Om de kosten voor de vrouwen wat te drukken wordt hij daarbij ondersteund door drie vrijwilligers, welke speciaal voor dit project zijn geworven. De vrijwilligers kunnen tevens de aanwijzingen van de badmeester verduidelijken en kunnen helpen bij de verschillende oefeningen. De eerste les is inmiddels achter de rug en het bleek voor iedereen een succesvolle ervaring te zijn. De vrouwen vonden het aanvankelijk wel spannend, want de meeste vrouwen stapten voor het eerst het bassin in van een echt zwembad. Al snel had het plezier de overhand en waren zij druk bezig met de eerste oefeningen die badmeester Maikel op een goede en leuke manier begeleidde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.