verhalenkoerier van een vader en een zoon

Hoofdstuk 1

‘Ik heb nooit geweten wie mijn echte vader was. Het enige wat mijn moeder mij, enkele weken voordat ze overleed, vertelde dat hij Sjoerd heette, en dat ze verkering had met hem. Ze werkten allebei bij de sociale werkvoorziening. Uit die relatie werd ik in 1976 geboren.

‘Sjoerd was een hele goeie vent, de beste die er was. Ik had heel graag met hem willen trouwen, en samen voor ons kindje zorgen, maar dat mocht ik niet’, vertelde mijn moeder. Waarom zij niet mocht trouwen met mijn vader, daarover liet zij zich niet uit. Dat doet er voor mij ook niet toe, het enige wat ik heel graag wil is weten wie mijn biologische vader is en of hij verder nog familie heeft. Ik hoop dat iemand mij kan helpen naar de zoektocht naar mijn vader’, zo schreef ik in mijn oproep in de regionale pers.

Na het overlijden van mijn moeder werd het verlangen om te weten wie mijn biologische vader was, steeds sterker. Ik wilde weten of mijn vader nog leefde, of ik nog meer familie had, en of hij wist dat mijn moeder zwanger van hem was.

Mijn hele leven had ik verlangd naar familie. Omdat mijn moeder niet voor mij kon zorgen werd ik na mijn geboorte uit huis geplaatst, en kwam ik terecht in pleeggezinnen. Mijn moeder zag ik af en toe, en de daarop volgende jaren had zij verschillende relaties. Daaruit werden nog twee zoons geboren. Al met al groeide ik redelijk voorspoedig op, maar op de achtergrond knaagde het gemis van een echte vader en familie.

Na het overlijden van mijn moeder vond ik een foto van een lange rijzige man met blonde krullen en donkere ogen. Een man, die mijn uiterlijke evenbeeld was. Mijn echte vader? Maar waar hij woonde, of hij nog leefde en of hij mij ook wilde zien? Dat waren vragen waarop ik heel graag antwoord wilde hebben.

Tot mijn grote verrassing kwam heel snel een reactie op mijn oproep van Ada van Hof. ‘Ik denk dat ik u kan helpen met de zoektocht naar uw vader, en ik wil heel graag een afspraak met u maken om hierover te praten. U bent van harte welkom’, zo schreef Ada mij. Enkele dagen later zat ik in de grote sfeervol ingerichte woonkamer van Ada van Hof. En zij had mij heel wat te vertellen.

Wordt vervolgd…..

———————————

Verhalenkoerier Miny Vroegindewey, www.verhalenkoerier.blogspot.nl/, Facebook: DeVerhalenkoerier

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.