Home / archiefcentraal / veel belangstelling sporen in het krijt

veel belangstelling sporen in het krijt

Jan Oosterkamp en Luc Smink hebben vorige week in MFC Het Trefpunt in Balkbrug voor een volle zaal een lezing gehouden over de eerste wereldoorlog onder de naam ‘Sporen in het krijt’. Dat de presentatie op die avond werd gehouden was heel toepasselijk, want op 11 november 1918 eindigde de eerste wereldoorlog. Het programma werd gebracht op initiatief van de Stichting Vrienden van de Reestkerk.

Er waren 175 stoelen klaar gezet, maar dat was lang niet voldoende voor de vele mensen die het Trefpunt bezochten. Bij deze presentatie vertelden de twee over hun ervaringen bij het bezoeken van de slagvelden van de eerste wereldoorlog in België en Noord Frankrijk. De verhalen werden afgewisseld door grammofoonmuziek uit die tijd die werd afgespeeld op originele platenspelers uit de jaren 1915-1920. Deze grammofoons waren ter beschikking gesteld door het grammofoonmuseum uit Nieuwleusen.

Verder werden er soldatenliederen uit die tijd ten gehore gebracht door een gelegenheidskoor met de toepasselijke naam “Trench choir”. De presentatie werd door de vele bezoekers enthousiast ontvangen. Er bleek veel meer gebeurd te zijn in die oorlog dan bij velen bekend was.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.