vechtoever vrijgemaakt van obstakels

Eigenaren van afrasteringen en rikkepaaltjes in het zomerbed van de Overijsselse Vecht moeten deze vóór 1 december verwijderen. Dit in verband met een vlotte en onbelemmerde afvoer van hoogwater, ijs en sediment. Hetzelfde geldt voor eigenaren van in de Vecht of op de oever liggende bootjes en steigers. Vanaf maandag 8 december controleert Waterschap Groot Salland hierop.

Met de winter in aantocht neemt de neerslag toe en stijgt het waterpeil. Zo ook in de Overijsselse Vecht. Om overlast te voorkomen moet daarom het zomerbed van de rivier vrij worden gemaakt. Bij nalatigheid van eigenaren worden de betreffende zaken in opdracht van het waterschap alsnog verwijderd, op kosten van de eigenaar.

Het vrijmaken van het zomerbed en de oevers langs de Vecht is een jaarlijks terugkerend verschijnsel. Steigers, bootjes, rikkepalen en afrasteringen belemmeren het water als dat in de winterperiode buiten haar oevers treedt. Waterschap Groot Salland heeft de Vecht in beheer vanaf de monding van de rivier de Regge in de Vecht bij Ommen tot aan het Zwarte Water.

De Waterschappen Groot Salland en Vechtstromen zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Overijsselse Vecht. Grote delen van Overijssel en een deel van Drenthe zijn voor de af- en aanvoer van water afhankelijke van deze rivier. Daarnaast is de Vecht van grote betekenis voor landbouw, natuur, landschap en recreatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.