Home / archiefcentraal / usv in slotfase langs la premiere

usv in slotfase langs la premiere

Tegen La Premiere pakte USV in de laatste minuten de volle winst. Dat ging niet eenvoudig. De mannen uit Almelo kunnen een aardig potje voetballen en waren zeker in de eerste helft gelijkwaardig aan het keurkorps van coach Theo van ‘t Zand. Kansen waren er over en weer maar zowel Daniël Kreileman als de 2.13 meter lange Fokko Booiman van La Premiere hielden hun doel keurig schoon.

Na de pauze probeerde USV het spel naar haar hand te zetten. De defensie onder leiding van aanvoerder Kay Huzen en de uitblinkende Valentijn Vogelzang, moesten echter alert blijven op de gevaarlijke counters van La Premiere die veelal via de schijven Andrew Schroder en Hakan Aydin werden opgezet. Uiteindelijk maakte de thuisploeg in het laatste kwartier het verschil omdat het conditioneel sterker oogde dan het team van trainer Jan Exel. Een volley van zo’n 20 meter van Ron Meijerink, die onbereikbaar voor Booiman op de paal belandde, luidde het slotoffensief in.

Drie minuten voor het officiële eindsignaal van arbiter van Meenen viel voor USV dan toch de bevrijdende treffer. Na een overtreding op Bas Chierandjoe paste van Meenen de voordeelregel toe en daardoor kon Rick Timmerman op de linkerflank excelleren. Zijn op maat gegeven voorzet kon door Ron Meijerink via de binnenkant van de paal worden binnengeschoten, 1-0. Kansen werden er hierna door de Nieuwleusenaren niet meer weggegeven en zo bleef de 1-0 als eindstand op het scorebord prijken.

Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen Langeveen op het programma, Op sportpark Langeveen wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.