uit het leven van een pensionado deel 2

Toch maar eens even kijken of er een interessante vrijwilligersbaan te vinden is voor een pensionado. Veel mensen zetten zich in voor de medemens, dus waarom ik niet? Taalcoach….tja, daar moet je een opleiding voor volgen. Nou, daar heeft deze pensionado nog even geen zin in. Na al die verplichte cursussen en workshops, die voor professionalisering van het beroep zorgden was ik daar wel even mee klaar. Regelmatig heb ik gedacht: “Heb ik dit al niet 10 jaar eerder gehoord?” Hetzelfde gegeven verpakt in een ander jasje en voorzien van een eigentijdse kreet moet bij menig werknemer op leeftijd vraagtekens opgeroepen hebben.

Ouderen bevragen met een vragenlijst….dat was wellicht iets voor mij. Toch maar even reageren op de website. En zo zat ik dan op een ochtend op sollicitatiegesprek bij een coördinator, die de leeftijd van mijn dochter had.

Door haar belerende toon nam ik meteen een gesloten houding aan. Toen ik hoorde dat ik het werk moest gaan doen van een betaalde kracht, kreeg ik ter plekke meer rimpels op mijn gezicht en mijn grijze haren rezen ten berge. Ik realiseerde mij dat een groot deel van onze economie draait op vrijwilligers met een groot hart. Maar de deur ging bij mij helemaal dicht, toen ik door kreeg, dat ik zelf in de doelgroep zat. Ik haakte onmiddellijk af. Een pensionado, die een andere pensionado moet bevragen over haar/zijn welzijn.

Ik ben niet eenzaam, ik ben niet hulpbehoevend en …….ik ben niet in de wieg gelegd voor een vrijwilligersbaan met ouderen.

Johanna van den Berg

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.