uit hei en dennen botox

Je ziet het steeds vaker, dames van middelbare leeftijd, die een botox behandeling nemen. En dan is het dus fout gegaan hè, want als het goed is, zie je het niet. Wat is dan de zin van deze marteling? Dat je kaaklijn en fronsende blik weer hersteld wordt zoals het ooit was. Ik kan me dat heel goed voorstellen, want het is best confronterend om je gezicht te zien zakken. Als de behandeling vroeg genoeg wordt ingezet kun je er lang jeugdig uit blijven zien. En wie wil dat niet?

Helaas gebeuren er ook ongelukjes mee, vooral als je de pech hebt bij een verbeterde slager terecht te komen. Ja, het leek zo professioneel, mooie moderne spreek- en behandelkamer, charmante specialist die je op je gemak stelt en daar lig je dan. “Gaat er ook wel eens iets mis”, vraag je nerveus, terwijl je ondanks een kalmeringsmiddeltje ligt te bibberen. Domme vraag naar de bekende weg. Er zegt echt geen enkele ‘deskundige’ dat je z’n eerste cliënt bent of dat er net een dame met een in de haast geleende burka door de achterdeur is verdwenen.

Helaas ken ik aantrekkelijke vrouwen, die door teveel botox niets meer te maken hebben met wie ze ooit waren. Die herken ik alleen aan hun stem. Misschien moeten we, zolang we geen film of tv ster zijn, gewoon accepteren dat de boel gaat hangen. Is dat erg, worden we depressief? Helemaal niet, je vrijheid wordt steeds groter. Je hoeft slechts schoon en mors vrij door het leven te gaan. Kijk naar prinses Beatrix, beeldschoon met 1000 rimpels. Haar lijf is vierkant, maar Sheila de Vries geeft haar een elegante look en die charmante lach is alles wat ze nodig heeft.

Ooit had ik een geweldig deskundige duitse uroloog, waar ik 2 keer per jaar ter controle kwam. Op een dag, terwijl hij met z’n echoscoop bezig is, vertelt hij me dat hij flinke ladingen botox heeft aangeschaft. “U heeft vast veel vriendinnen die zo’n botox behandeling willen hebben, en dat kan voortaan bij mij”. Uhhh, lag ik in een foute film? “Ja, zei hij, ik heb met een aantal specialisten een cursus gedaan en nu kan ik dat cliënten aanbieden.”

Mijn vertrouwen in de medische wereld kreeg even een immense deuk. Ik was verbijsterd. Niets Albert Schweizer ideologie, gewoon voor de poen gaan. Ja, het deed afbreuk aan mijn vertrouwen in de medische wereld………

Antoinette

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.