stokvisdennen in de wereld draait door

NOC*NSF gaat zich inzetten voor sportclubs die het moeilijk hebben en Wennemars is één van de boegbeelden van de campagne.

In Nederland sporten op dit moment ruim vijf miljoen mensen bij een vereniging die het financieel moeilijk heeft. Met de campagne ‘Laat je sportclub niet in zijn hem staan’ hoopt de sportbond mensen te activeren om zich in te zetten voor deze sportclubs.

Dit is allemaal vanzelfsprekend. Hier heb je heel veel vrijwilligers voor nodig”, zegt Wennemars terwijl hij naar zijn ploeg wijst. “We moeten heel veel moeite doen om dit geluk, dit plezier, ook aan deze kinderen mee te geven. En het is gewoon echt heel leuk om hier training aan te geven en het is voor de kinderen ook leuk. Als ik kijk naar de Stokvisdennen alleen al voor mijn gezin betekent. Mijn kinderen zijn hier, mijn vader is al 45 jaar lang bestuurslid van de vereniging. Ik was gisteren bij mijn ouders thuis en daar zag ik een hele stapel papieren liggen. Dus ik zeg tegen mijn moeder: ‘wat moet je er mee?’ Ze zei: ‘Dat zijn lidmaatschappen en dit zijn allemaal machtigingen. Maar sommige mensen willen geen machtiging, die kunnen alleen maar contant betalen in Dalfsen. Dus dan fietst mijn moeder op haar elektrische fiets langs al die huizen. En dan moeten ze vijf euro betalen en dat geeft een enorme verbondenheid bij mensen.”

Wennemars vervolgt: “En als ik dan de opa van Mijntje zie. Zodra het ook maar een klein beetje begint te vriezen, dan rijdt hij weer langs de ijsbaan om te kijken of het ijs al goed is. En als er dan ijs is, dan rijdt de opa van Mijntje iedere dag wel vijf keer op en neer naar de Jumbo met dozen vol met chocolademelk die dan de oma van Mijntje weer inschenkt voor al die mensen. Iedereen geniet van het verenigingsleven. Dat moeten we gewoon behouden.”

NOC*NSF roept iedereen ideeën op te sturen die een sportvereniging kunnen helpen met zaken als financiën, ledenbehoud en het werven van vrijwilligers. De honderd meest aansprekende ideeën die binnen komen, zullen in een online boek komen. Diegene met het beste idee wint 10.000 voor zijn of haar club. Op 25 april wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de viering van ‘200 jaar koninkrijk’ in Zwolle.

Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.