Home / archiefcentraal / stoep in ommen wordt waar kunstwerk

stoep in ommen wordt waar kunstwerk

Kunsttegelproject LEEF! is goed ontvangen bij leerkrachten, ouders én kinderen in Ommen. Kunstenaar Gea Slotman nam het initiatief voor het project, als tegengeluid voor bijvoorbeeld pesten, angst, geweld, negatieve signalen in de media, moeilijke gezinssituaties en wat er al niet meer op kinderen en jongeren afkomt. Het thema LEEF! is positief en kon op veel manieren worden ingevuld. Uit de ruim 700 ingeleverde ontwerpen zijn er 96 gekozen door een deskundige jury. Deze tekeningen werden in groepjes in het atelier van Gea verder uitgewerkt.

Arjen Boers van Bruna zorgde voor het schildermateriaal tegen een voordelig tarief, ook scande hij kosteloos alle tekeningen. De scans zijn duurzaam geprint op een tegel door producent Michel de Ruiter van PrintAgora uit Kampen. Ouders en scholen konden een extra tegel bestellen voor in hun tuin of op het schoolplein, hiervan is massaal gebruik gemaakt. De kunsttegels zijn geplaatst door Oleander Bouw en Advies.

Wethouder Scheele vindt het kunsttegelproject een prachtige culturele aanwinst voor Ommen: “Kunst is in Ommen van en voor iedereen. De kunst ligt hier letterlijk en figuurlijk op straat!” In de tegelroute is een QR-tegel opgenomen. Deze kan gescand worden met een mobiele telefoon, waarna tijdens het lopen van de route het lied ‘Het Echte Leven’ van musicus Wim Walkot en zijn dochter Thirza kan worden beluisterd. Het lied werd speciaal geschreven voor de kunstroute en diende als inspiratie voor het thema LEEF!

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.