Home / archiefcentraal / spelhervattingen helpen pec langs groningen

spelhervattingen helpen pec langs groningen

PEC Zwolle heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van FC Groningen. Linksback Bart van Hintum viel op bij beide treffers. Zowel bij de 1-0 als bij de 2-0 stond hij aan de basis met een strak ingedraaide vrije trap. Smet op de feestvreugde was de totaal onnodige rode kaart van Tomas Necid. Terwijl de wedstrijd al lang beslist was gaf de Tsjech een kopstoot aan Jarchinio Antonia, waardoor hij waarschijnlijk enkele weken met een schorsing mag toekijken.

Het publiek in het uitverkochte IJsseldelta Stadion hoefde niet lang te wachten op de eerste treffer. In de vijfde minuut bracht Bart van Hintum een indraaiende vrije schop voor het doel, waarbij het onduidelijk was of het nou Ben Rienstra of Groningen-verdediger Johan Kappelhof was die de bal het laatst raakte. In ieder geval moest doelman Sergio Padt de bal uit zijn goal halen, terwijl de Zwolse spelers het feestje vierden.

De vroege treffer was de opmaat voor een spectaculaire eerste helft. De beide doelmannen zorgden er echter voor dat de ploegen met 1-0 de rust in gingen. Sergio Padt tikte een kopbal van Tomas Necid fraai uit de hoek en reageerde eveneens goed op een vlammend schot van Bram van Polen. Aan de andere kant blonk ook Warner Hahn uit. Hij tikte een uitstekend schot van Danny Hoesen naast en reageerde geweldig op een inzet van dichtbij van Tjaronn Chery.

Tussen de fraaie keepersreddingen door schoot Michael de Leeuw namens Groningen nog in het zijnet, kopte Hoesen over en had ook PEC geen geluk in de afwerking. Zo kwam Ryan Thomas een teenlengte kort om de voorzet van Jody Lukoki binnen te glijden en had Jesper Drost net wat te veel tijd nodig, toen hij alleen op Padt af ging. Al met al mocht FC Groningen het minst klagen met de ruststand van 1-0. Behoudens een fase tussen de 20e en 30e minuut kwam de ploeg amper in het stuk voor.

De tweede helft was beduidend minder vermakelijk dan de eerste. Het eerste moment voor een van de beide doelen was wel weer meteen raak. Opnieuw lag een indraaiende vrije trap van Bart van Hintum aan de basis van de treffer. Zijn voorzet werd door Trent Sainsbury met hoofd teruggelegd, waarna Necid van dichtbij binnenkopte. PEC Zwolle controleerde de wedstrijd en gaf bijna niets weg. De enige kans die de Groningers na rust kregen was voor Michael de Leeuw, maar zijn schot verdween naast het Zwolse doel.

PEC Zwolle leek de wedstrijd rustig uit te spelen, maar Tomas Necid zorgde voor een smet op de zege. Met nog een minuut of tien op de klok en een 2-0 voorsprong vond de Tsjech het nodig om een kopstoot uit te delen aan Jarchinio Antonia. Scheidsrechter Kuipers paste de spelregels toe en stuurde de spits met rood van het veld. Trainer Ron Jans reageerde woedend op zijn eigen speler, die hij de komende weken waarschijnlijk moet missen.

Door deze zege blijft PEC Zwolle knap subtopper in de Eredivisie. De ploeg staat nu vierde, al kan FC Twente zondag nog langszij komen. Volgende week ligt de Eredivisie stil vanwege interlandvoetbal, op 23 november komt PEC weer in actie, dan speelt het thuis tegen FC Twente.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.