sp wil lichtgevende belijning op wegen

De SP wil een proef in Overijssel met lichtgevende verf langs de randen van fietspaden of parallelwegen. In het donker zijn de randen van de wegen vaak niet goed zichtbaar. Dat meldt RTV Oost.

Een markering met lichtgevende verf zou de veiligheid kunnen vergroten, zegt SP-fractievoorzitter Frank Futselaar. Bij de Fietsersbond komen regelmatig klachten binnen de randen van wegen nogal eens niet goed zichtbaar zijn, door verblinding van de lampen van tegenliggers op de hoofdrijbaan.

Lichtgevende belijning is ontwikkeld

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) pleit ook voor het aanbrengen van kantmarkering op fietspaden om ongevallen bij met name 50-plussers te voorkomen.

Inmiddels heeft bouwbedrijf Heijmans samen met een kunstenaar lichtgevende belijning voor wegen en fietspaden ontwikkeld. Het idee voor de markering komt uit een provinciaal jeugddebat dat een jaar geleden werd gehouden. Jongeren kwamen met het idee en opperden ook om er een werkgelegenheidsproject voor jongeren van te maken. De SP vindt dat ook dat onderdeel van het idee moet worden uitgewerkt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.