scheele dit maakt ommen mooi

‘Onlangs mocht ik de Kunsttegelroute openen. 100 Tegels met tekeningen die tussen het station en de Vechtbrug zijn gelegd. Ze zijn gemaakt door kinderen uit Ommen. Je ziet in hun tekeningen hun dromen en hun verlangens: een groot hart, een auto om op reis te gaan, een voetbalveld. Aandoenlijk hoe één van de kinderen haar tegel ziet liggen, knielt en de tegel kust. Dat maakt Ommen mooi!

Later die dag was de opening van het verenigingsgebouw in het Havengebied. Als je weet hoe twee jaar geleden dit gebied eruit zag….. Eindelijk een mooi gebouw op het voormalige bedrijfsterrein. Ik werd in een gezellige sfeer ontvangen door de vogelvereniging De Tuinfluiter en muziekvereniging Soli Deo Gloria. Vrijwilligers van beide verenigingen hebben heel veel werk verricht in de fraaie inrichting van het gebouw. Dat maakt Ommen mooi!

Naast vele vrijwilligers kent Ommen ook gelukkig veel mantelzorgers. Vrijdag werden ze onthaald door de vrijwilligers van de Mantelzorg Adviesraad en kregen ze een voorstelling aangeboden in MFC De Carrousel. Wist u trouwens dat dit leuke theater vrijwel geheel op vrijwilligers draait? Mantelzorgers zijn gewone mensen net als u en ik, maar wel met een bijzondere inzet voor hun familielid of buur. Gewoon omdat het hen past. Gewoon? Neen, heel bijzonder dus. Dat maakt Ommen mooi!

Dinsdag was de presentatie van “Tradities in Ommen”. In een heel mooi vormgegeven boek presenteerde Elleke Steenbergen de bijzondere gebruiken in Ommen en haar kernen. Het zijn er teveel om op te noemen. Niet voor niets heet het: Ommen, veelzijdig en uniek.

En daarmee kreeg ik ook het antwoord op de vraag wat Ommen mooi maakt. Ommen is mooi, omdat de mensen het zo bijzonder maken. Een mooi uiterlijk begint met een mooi innerlijk. Dat geldt voor mensen, maar ook voor Ommen!

Ko Scheele

ko.scheele@ommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.