Home / archiefcentraal / scd83 en bergentheim delen de punten

scd83 en bergentheim delen de punten

Gelijk in de eerste minuut van de uitstekende geleide aardige derby door referee M. Klabbers uit Glimmen kroop SCD’83 door het oog van de naald de voorzet van Leon Salomons ging via Ramon Hulleman rakelings naast het SCD-doel en Patrick Potgieter knalde via de kluts net naast. Bij een van de sporadische goede aanvallen van SCD’83 viel in de 17e minuut de openingstreffer. Martijn Hamhuis vond Ramon Hulleman op links zijn indraaiend schot verraste doelman Johan Stoeten volkomen 1 – 0.

Na deze treffer nam Bergentheim steeds meer het heft op het middenveld in handen en de druk op het doel van SCD’83 nam meer en meer toe. Michiel Mannessen mocht ver door stomen maar schoot rond de 16 slap in. Na een half uur schoot Bergentheim de terechte gelijkmaker binnen, de achterhoede van SCD’83 werd volkomen zoek gespeeld door Rob Wevers en met het overstapje van Patrick Potgieter stond Chiel Jan Schuldink volkomen vrij voor doelman Withaar die geen kans had op de schuiver 1 -1. Voor de rust had Leon Salomons de voorsprong voor Bergentheim op zijn schoen van dichtbij schoof hij de bal naast. Rust 1 – 1.

De rust werd bij SCD’83 gebruikt om enkele zaken om te zetten dit resulteerde in de tweede helft gelijk in het gewenste resultaat amper twee minuten onderweg vond Tim Dekker zijn broer en goaltjesdief Nick op de linkerkant die vriend en vijand inclusief doelman Stoeten versteld deed staat met zijn schitterende treffer 2 – 1. Bergentheim kreeg van de thuisploeg legio mogelijkheden in de schoot geworpen om te scoren maar de groenen waren slordig met de kansen of vonden doelman Robert Withaar op hun weg. Met nog een half uur te gaan was het Bergentheim dat goed weg kwam na een counter van SCD’83 ging de lob van Nick Dekker net over het doel van de uitgekomen Stoeten.

Leon Salomons kreeg gelijk erop zijn tweede grote kans om te oogsten echter hij schoot de bal over het lege doel van verslagen Withaar heen. SCD’83 wisselde Tim Dekker voor Damon Nouri en Bergentheim zette in het laatste kwartier ook verse krachten in. Bergentheim leek in de die fase wat stoom af te blazen en SCD’83 kon via Damon Nouri bijna van die vrijheid profiteren maar die werd op het laatste moment de voet dwars gezet. In de blessuretijd sloeg Bergentheim alsnog toe Michiel Mannessen fungeerde als afleider invaller Ronny Hakkers kwam oog in oog met doelman Withaar en maakte geen fout 2 – 2. Bijna zou Bergentheim er met de volle buit vandoor gaan nu was de SCD-sluitpost Withaar die als triomfator Chiel Jan Schuldink van score afhield.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.