samenloop voor hoop ommen van start

De SamenLoop voor Hoop Ommen is op 11 november met een kick-offbijeenkomst van start gegaan. Burgemeester Marc-Jan Ahne heeft hierbij het startsignaal voor het evenement op 13 en 14 juni 2015 gegeven. De eerste tien teams hebben zich ter plekke ingeschreven.

Voorzitter Lidy Zwiers blikte tijdens de kick off bijeenkomst bij Octo4Kids terug op de eerste SamenLoop in Ommen in 2012. Tijdens die 24-uurs estafetteloop is er maar liefst 119.321,57 euro opgehaald voor het KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk onderzoek. De organisatie hoopt in 2015 meer op te halen. “Maar het geld is niet het belangrijkste”, vertelt Zwiers, “het gesprek over kanker is veel belangrijker”.

Burgemeester Ahne van Ommen noemt de SamenLoop een prachtig evenement. Hij is door meerdere teams al gevraagd mee te lopen en zal zeker enkele rondjes lopen. “Ik roep iedereen het verhaal over de SamenLoop te delen en hoop dat er in 2015 weer zo’n prachtig bedrag opgehaald wordt.”

Jan Henk Slotman heeft in 2012 mee gelopen als survivor. Als achtjarig jongetje werd bij hem kanker geconstateerd in zijn linker voet. Tijdens zijn emotionele toespraak vraagt hij om een minuut stilte om de mensen te herdenken die helaas niet mee kunnen lopen als survivor in 2015.

Mee doen

Tijdens de kick off hebben de eerste tien teams zich al ingeschreven. Inschrijven kan ook via www.samenloopommen.nl Hier is ook meer informatie te vinden over de SamenLoop voor Hoop op 13 en 14 juni 2015 in Ommen.

Het doel van de SamenLoop voor Hoop is het inzamelen van geld voor het KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk onderzoek, waardoor voor iedereen de kans op genezing steeds groter wordt. Maar het is ook een feestelijke en braderieachtige happening om het leven te vieren! (Ex)kankerpatienten worden deze dag extra in het zonnetje gezet en er is aandacht voor en informatie over uiteenlopende facetten van kanker. Jong en oud, familie, vrienden, collega’s, (sport-)verenigingen, iedereen uit de omgeving kan weer meedoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.