presentatie over wo i in balkbrug

Jan Oosterkamp en Luc Smink verzorgen op 11 november een presentatie over de Eerste Wereldoorlog in het Trefpunt in Balkbrug. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat deze oorlog begon. De titel van de Presentatie is ‘Sporen in het krijt’. Tijdens deze avond zullen de beide heren vertellen over hun bezoeken aan de slagvelden en waar hun interesse voor de Grote Oorlog vandaan komt.

De thema avond wordt gehouden op initiatief van de Stichting Vrienden van de Reestkerk. Het wordt geen saaie lezing over feiten uit die tijd, maar het wordt een avond met een heel gevarieerd programma. De mooie en soms indrukwekkende verhalen over wat de soldaten meemaakten in de loopgraven worden ondersteund met beelden.

Daarnaast is er ook muziek. Jelle Bos draait muziek uit die tijd op een grammofoon uit 1914. Verder is er een gelegenheidsmannenkoor, The Trenchchoir, dat een paar songs zal zingen. Volgens Oosterkamp en Smink wordt het een boeiende avond waarin ook ruimte zal zijn voor een vrolijke noot. De presentatie is om 20.00 uur in Het Trefpunt aan de Meppelerweg 34 in Balkbrug.

Meer foto's