ommer mantelzorgers in het zonnetje gezet

Cabaretgroep “Jeetje Mina” uit Haaksbergen zorgde voor een vrolijke noot met de voorstelling “Verdwaald” en een kritische blik op de maatschappelijke ontwikkelingen.

De MAR behartigt de belangen van de mantelzorgers in de gemeente Ommen en maakt ook deel uit van de WMO raad in Ommen. Volgens MAR-voorzitter Klaas Schaap wordt vaak niet beseft dat men mantelzorger is. Zo’n twintig procent van de bevolking heeft hier mee te maken. Hij zei dat bij de opening van de bijeenkomst van de Mantelzorg Advies Raad. “Het hoort bij het leven. Het overkomt je en je doet het uit liefde. Het geeft je een emotionele binding’, aldus Schaap, die een beroep deed aan de mantelzorgers die niet bij de MAR bekend zijn in contact te komen om “goed in geweer” te komen tegen het nieuwe zorgstelsel. “We geven om elkaar en zijn er voor ondersteuning van de mantelzorgers om overbelasting tegen te gaan.”

Namens de gemeente Ommen liet wethouder Ko Scheele weten de mantelzorgers graag eens in het licht te willen zetten, vooral ook omdat het gaat om mensen met een hart op de goede plaats. “De zorg verandert. De mensen moet meer op eigen kracht gaan handelen. Dat geeft overspannen verwachtingen. Het is dan goed dat er mensen om je heen staan, zoals de mantelzorgadviesraad. Klop aan als het nodig is. We zijn er voor u!”, riep de wethouder de aanwezigen op. Ook werd aandacht gevraagd voor de jongeren, waarvan een kwart te maken heeft met mantelzorg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.