Home / archiefcentraal / ommen voor twee dagen oorlogsgebied

ommen voor twee dagen oorlogsgebied

Militairen van het Korps Nationale Reserve hielden vrijdag en zaterdag een oefening in het Vechtdal. In het oefenscenario is er sprake van een terroristische dreiging en moet stuw Junne en de omgeving daarvan worden beveiligd. Ook werd er een sociale patrouille gelopen in het centrum van Ommen. Zo’n 70 militairen namen deel aan de oefening.

Het Korps Nationale Reserve (Natres) is een belangrijk onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Natresmilitairen vervullen hun militaire functie naast hun baan of studie in de burgermaatschappij. Zij staan dag en nacht klaar om te worden ingezet. De hoofdtaak is het bewaken en beveiligen van belangrijke militaire of civiele objecten in Nederland, zoals (lucht)havens en energiecentrales.

Daarnaast verleent het Korps Nationale Reserve militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en biedt het hulp tijdens grote calamiteiten zoals de wateroverlast in het noorden van Groningen in januari 2012. Bovendien heeft het Korps Nationale Reserve taken bij officiële gebeurtenissen zoals de Nationale Dodenherdenking en Prinsjesdag en ondersteunden zij bij de plechtigheid rondom het aantreden van Koning Willem Alexander.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.