nieuwe kandidatenlijst vvd na onrustige nacht

Het gehele bestuur van de VVD Overijssel is vannacht opgestapt, nadat tijdens een bijeenkomst in Holten onrust was ontstaan over het voorzitterschap van Gert-Jan Oplaat. Dat meldt RTV Oost.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Holten is de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen bekendgemaakt. Er ontstond onrust toen een aantal leden aangaf moeite te hebben met het feit dat Oplaat niet op tijd heeft aangegeven nog een periode als voorzitter door te willen gaan. De bijeenkomst werd vervolgens geschorst, waarna Oplaat aangaf dat hij geen onrust in de partij wil vanwege een ‘vormfout’. Vannacht legde hij het voorzitterschap neer, waarna de rest van het bestuur besloot solidair te zijn en ook te stoppen.

De nieuwe kandidatenlijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart 2015 vormt volgens lijsttrekker Monique van Haaf een ‘stevige ploeg, met vertegenwoordigers uit alle windstreken, die voldoende enthousiasme, expertise en ervaring meebrengen om met vertrouwen de campagne en een nieuwe Statenperiode in te gaan.’

Van Haaf was eerder al gekozen als lijsttrekker. Tweede op de lijst is gedeputeerde Gerrit Jan Kok. Hij wordt gevolgd door de zittende Statenleden Henk Veltkamp en Jeannette Rikkink. Op de plaatsen vijf tot en met tien staan nieuwe kandidaten.

Vaan Haaf over het massale opstappen van vannacht: “Een aantal fractieleden had al aangegeven niet door te willen”, zegt Van Haaf. “We nemen afscheid, in grote dankbaarheid voor hun inzet. Ik ben blij dat we voor hen zeer capabele vervangers bereid hebben gevonden hun steentje bij te willen dragen aan een liberaal Overijssel. Ons speerpunt blijft een kleine en compacte overheid, die de Overijsselaar zoveel mogelijk ruimte laat om in welvaart en veiligheid te wonen, werken en recreëren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.