mooi weekend voor schaatsers stokvidennen

Op een aantal schaatsbanen in Nederland behaalden schaatsers van de Stokvisdennen in Dalfsen dit weekend mooie resultaten.

In Enschede bonden zes junioren van de Stokvisdennen, onder leiding van invallend coach Anton Sigger van Overijssel, de strijd aan met junioren van elf andere clubs. Zij mochten de beker voor de derde plaats mee naar huis nemen, een heel mooi resultaat.

In de Twentehal werden veel persoonlijke records gereden en individueel stonden C-junior Sam van Hulzen en A-junior Bas Elst na twee afstanden ook op het podium, ook zij met brons. Beide heren haalden bijna een seconde van hun 500-metertijd af en Sam zette ook op de 1500 een pr neer.

B-junior Anke Breunis reed een pr op de 500 meter en viel op door meer dan vijf seconden van haar pr op de 1500 af te halen tot 2:25,33 en daarmee op die afstand vierde te worden. Totaal werd zij vijfde, net als B-junior Ingmar Hof. Hij reed twee pr’s, met een mooie 2:13,33 op de 1500. C-junior Michelle de Weerd reed na een pr op de 500 haar eerste 1500 in een verdienstelijke 2:45,56 en werd zevende. Tessa Lucas zorgde voor de beste klassering op een afstand, met een tweede plaats op de 500 meter, maar kwam helaas ten val op de 1500.

Ondertussen deed in Haarlem neo-senior Chantal Hendriks uit Lemele in het voorprogramma van de landelijke KPN Cup mee aan een marathon voor de top uit de regiocompetities. Zij ontsnapte na ploeggenote Jennienke Kamphuis eveneens uit het peloton en werd zo fraai tweede. Hiermee verdienden de dames een startbewijs voor de strijd om de Heidemanbokaal aanstaande donderdag in Dronten, een marathon op het hoogste niveau.

Bij de B-divisie van de heren haalde Erben Wennemars, weer hersteld van de marathon van New York, een tiende plaats. Ook in Deventer was het marathonavond. Bij de derde wedstrijd in de competitie van de Regio Oost, presteerde Arno Broekhuis weer goed bij de masters, met een vijfde plaats. Hij staat nu tweede in het klassement. Mooi was ook de tweede plaats van Twan Zwartjens bij de C1-rijders. Hij had een ronde voorsprong op het peloton. Thies Frankema werd hier achtste.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.