marienheem boekt belangrijke thuiszege

SV Mariënheem kon na vanmiddag opnieuw drie punten bijschrijven. In de thuiswedstrijd tegen Hoonhorst werden de bezoekers met 1-0 verslagen.

Trainer Sander Brinkman is blij met de drie punten. ‘Vandaag was opnieuw een 6 puntenwedstrijd. We hebben gestreden voor elke meter. Het hele team heeft bijgedragen aan deze mooie overwinning.’ In de eerste helft waren beide teams in evenwicht. Mariënheem creëerde enkele grote kansen maar ook de bezoekers kregen mogelijkheden op de openingstreffer. Ondanks de kansen gingen beide teams de rust in met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft is Mariënheem de bovenliggende partij. ‘We waren een stuk volwassener in de tweede helft. We zette druk vooruit en waren een stuk zelfverzekerder.’ Na een uur voetballen valt de openingstreffer uit een corner van Mariënheem. Kopspecialist Simon Rijsemus kopt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. ‘Simon is echt een wapen voor onze ploeg. Het is al de vijfde corner dit seizoen waaruit we scoren. Een kopper zoals Simon is altijd gevaarlijk bij een dood spelmoment. ‘ Ook Hoonhorst krijgt enkele grote kansen op de aansluitingstreffer maar doelman Bjorn Lorkeers hield Mariënheem op voorsprong. ‘Bjorn vervulde vandaag een echte heldenrol. Hij haalde bijna onmogelijke ballen uit de kruising. Alle credits voor hem, hij heeft de drie punten voor ons binnengesleept’ aldus de enthousiaste trainer van Mariënheem.

Sander Brinkman kijkt tevreden terug op de wedstrijd tegen Hoonhorst. ‘We hebben vaker wedstrijden gehad waar we het al in de eerste helft hadden moeten beslissen. We maken het onszelf soms veel te moeilijk. Maar als ik kijk naar de tweede helft kan ik alleen maar tevreden zijn. We staan daar gewoon als een zelfverzekerd team. We zijn volgens mij erg gegroeid sinds vorig jaar.’

Door de overwinning van Mariënheem stijgt de ploeg van de vijfde naar de derde plaats in de 5e Klasse A. Hoonhorst zakt van de derde naar de vierde plaats. Volgende week staat er bekervoetbal op het programma. De competitie wordt weer hervat op 23 november. Mariënheem speelt dan de uitwedstrijd tegen Manderveen. Voor Hoonhorst staat de thuiswedstrijd tegen SV Raalte op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.