maatregelen tegen wateroverlast balkbrug

De drempels bij de overstorten aan de Ommerweg worden op gelijke hoogte gebracht. Daardoor kan overtollig water sneller wegstromen. De maatregelen komen uit het onderzoek dat de drie partijen deze zomer lieten uitvoeren, nadat er na hevige regenval in april en mei het water in de huizen kwam te staan.

Wethouder Janssen is opgelucht: “Ik heb het vertrouwen dat deze maatregelen hun werk gaan doen. We gaan ze nu direct uitvoeren. We kunnen de praktijk niet nabootsen en ik ben geen weerkundige, maar ik denk niet dat we nog tien jaar hoeven te wachten op een praktijktest. En als het zover is dan gaan we hier in de wijk de effecten nauw volgen.” De wethouder baseert het vertrouwen op het effect van de wadi die voor de zomer al werd aangelegd. “Eind juli kreeg Balkbrug weer een stortbui over zich heen en toen zagen we al dat het water wel op straat kwam, maar niet meer in de woningen. En dat is acceptabel, omdat ook de straat als noodopvang dient bij hevige buien,” aldus Janssen. Om er zeker van te zijn dat het bij nog extremere buien niet kantje boord wordt, komt er een extra noodopvang.

Noodoverstort

De aanleg van de noodoverstort aan de Van Hemertstraat komt op dezelfde plaats waar voorheen een reguliere overstort was. Deze was niet meer in gebruik. “Met het plaatsen van een soort van kous, vangen we voordat het water de sloot instroomt het vuil eruit” legt de wethouder uit. “De vuile kous wordt direct nadat de overstort is gebruikt verwijderd en vervangen. De noodopvang hoeft alleen in werking te treden bij extreme regenval als de andere maatregelen niet afdoende zijn.”

De bewoners zijn maandagavond over de maatregelen geïnformeerd. Wethouder Janssen: “Over het algemeen reageerden de mensen instemmend. Het echte vertrouwen komt uiteraard pas terug als er weer een extreme bui over Balkbrug is getrokken en de maatregelen goed hebben gewerkt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.