lpo wil geen lastenverzwaring

De LPO zal donderdagavond in de raadsvergadering een amendement indienen waarin ze vraagt om het geld dat in de reserve rioolbelasting zit en niet langer nodig is als reservering terug te geven aan de inwoners. Het College stelt dat de begroting van Ommen structureel in balans is, dus kan het geld terug naar de mensen die het ingebracht hebben, namelijk de inwoners van Ommen. In deze tijd van recessie kan het ten goede komen aan de koopkracht.

Verder zal de LPO tegen een verhoging van de OZB stemmen. Door een aantal grote blunders van het College zoals de Drieslag, Stationsweg, het Centrum en daarnaast de afwaardering van Ommen Oost staat de gemeente voor een aantal grote bezuinigingen. De LPO vindt dat dit intern opgelost moet worden.

Ook de toeristen en forensen mogen hier niet voor opdraaien. Dus, behalve indexatie, geen verhoging van de toeristenbelasting. Wat betreft de forensenbelasting is de LPO voorstander van een ander en eerlijker verdeelmodel. Hiertoe zal de LPO donderdag ook een amendement indienen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.