lemelerveld weer hekkensluiter

Lemelerveld staat weer onderaan in de Tweede Klasse J. Op Sportpark De Horsterhoek verloor de ploeg met 3-1 van Schalkhaar en zag het bovendien twee spelers met rood uitvallen.

Vooral voor rust was het Schalkhaar dat de klok sloeg. Dat de ploeg na een kwartier op voorsprong kwam, was terecht. Een voorzet vanaf rechts van Peter Campschreur kon bij de eerste paal worden binnengelopen door Jasper Broekhuis. Na de openingstreffer bleef Schalkhaar de betere ploeg, vond ook Lemelerveld-trainer Edwin Duim: “We hebben ons de eerste helft laten aftroeven. Vooral qua felheid kwamen we te kort.”

Binnen vijf minuten na rust verdubbelde Schalkhaar de voorsprong. Martijn ten Bulte profiteerde dankbaar van slordig balverlies in de Lemelerveld-defensie. Toch kwamen de bezoekers niet veel later terug tot 2-1. Wesley Vlierman was het eindstation van een mooie combinatie, hij zorgde ervoor dat de spanning terugkeerde.

In minuut 63 gebeurde er van alles. Lemelerveld-doelman Rik Ramaker kwam zijn doel uit en leek de bal weg te tikken voor de voeten van de Schalkhaar-aanvaller. Scheidsrechter Leushuis beoordeelde het echter als een overtreding, legde de bal op de stip en gaf Ramaker de gele kaart. Jasper Broekhuis miste de strafschop, waarna doelman Ramaker “Gerechtigheid!” riep. Dit kon de scheidsrechter niet waarderen, waarop hij, tot verbazing van alles en iedereen, Ramaker zijn tweede gele kaart gaf.

Met een man minder was Lemelerveld niet in staat om nog wat terug te doen. In de slotfase kwam de ploeg zelfs nog met negen man te staan, toen Niels Noordman een doorgebroken speler neerhaalde. “Die rode kaart was wel terecht”, aldus Duim. In de extra tijd bepaalde Justin Bootsveld de eindstand nog op 3-1.

“Het is zonde dat we hier niet hebben kunnen winnen”, zei Duim. “We staan wel laatste, maar de verschillen zijn ontzettend klein. De achterstand op de nummer zes is maar vijf punten.” Volgende week staat Lemelerveld een lastige wedstrijd te wachten. Dan komt WSV, de nummer twee van de ranglijst, op bezoek.

Rechterrijtje 2J:

8. Achilles 7 – 8

9. Overwetering 8 – 8

10. PH 8 – 8

11. Suryoye 8 – 7

12. Schalkhaar 8 – 7

13. KOSC 7 – 5

14. Lemelerveld 8 – 5

Aan het einde van het seizoen degraderen de nummers 13 en 14 rechtstreeks. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.