Home / archiefcentraal / lange vlaggenlijn van dankbaarheid

lange vlaggenlijn van dankbaarheid

Dalfsen stroomt volgende week over van dankbaarheid, blijdschap en verbondenheid. Op woensdagochtend 5 november geeft burgemeester Han Noten van Dalfsen met een afvaardiging van leerlingen uit verschillende basisscholen het startschot voor dit bijzondere initiatief. De eenvoudige uitnodiging om op te schrijven waar jij dankbaar voor bent, mondt uit in een lange vlaggenlijn van dankpunten dwars door het dorp.

Dalfsenaren Anja en Elise Visscher en Nadja Ottens hopen in maart 2015 in Griekenland een halve marathon te lopen voor de strijd tegen slavernij. Daarbij is het streven dat zij ieder 10.000 euro bijdragen aan The A21 Campaign, een internationale organisatie die slachtoffers van (sex)slavernij bevrijdt, hen helpt om weer ‘mens’ te worden en daders van mensenhandel berecht. De drie vrouwen ervaren in hun eigen levens veel om dankbaar voor te zijn: een schril contrast met de afschuwelijke omstandigheden waarin slachtoffers van mensenhandel proberen te overleven. Anja, Elise en Nadja hebben besloten hun dankbaarheid om te zetten in daden met het project ‘Dalfsen Stroomt Over…’.

Dankbaarheid is iets voor alle mensen, voor alle Dalfsenaren. Met een knipoog naar het record van de langste vlaggenlijn door Dalfsen in april 2014, wordt er vanaf 5 november (Dankdag) een vlaggenlijn gemaakt van dankpunten. Zo ontstaat een stroom van dankbaarheid, blijdschap en verbondenheid langs kerk- en schoolgebouwen in Dalfsen: Dalfsen stroomt over.

Juist door dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, ga je anders kijken. Er blijken prachtige dingen te zijn in de natuur, in mensen, in situaties, in je eigen leven waar je anders lang niet altijd bij stil staat.

In het dorp zijn diverse verkoop- en inleverpunten waar je vlaggen kunt kopen voor je dankpunten. Een vlag bestaat uit een A5 insteekhoesje en een vel gekleurd papier. Elke vlag is bedoeld voor een dankpunt of danktekening en kost 1 euro. Verkoop- en inleverpunten zijn: Provak Schutte, Jumbo Kamphuis, Readshop Schuurman, Primera, Trefkoele+, Nederlands Gereformeerde Kerk, Grote Kerk, De Overkant, CBS De Spiegel, Vechtstroom Gemeente, GKV Het Kruispunt, GBS de Uitleg, R.K.- H. Cyriacuskerk, het Gemeentehuis, de kraam bij Moonlight Shopping op 12 december en de Kerstmarkt op 13 december.

Woensdag 5 november om 11 uur zal burgemeester Han Noten met de kinderen de eerste vlaggenlijn ophangen in de foyer van het gemeentehuis. Van 12 tot 19 december wordt de vlaggenlijn opgehangen langs een route dwars door Dalfsen. Vrijdagmiddag 19 december is er een lampionnentocht langs de vlaggenlijn, die eindigt bij het gemeentehuis waar de burgemeester om 15.30 het project feestelijk zal afsluiten. Het project Dalfsen Stroomt Over. is te volgen via Facebook en Twitter. De vlaggenlijn wordt gesponsord door Provak Schutte.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.