kids brengen ahne ontbijt op gemeentehuis

Kinderen van groep 5/6 van CBS De Kardoen gaan donderdag 6 november ontbijten met burgemeester Marc-Jan Ahne in het gemeentehuis van Ommen. De gemeente Ommen is JOGG-gemeente. Een gezond ontbijt past goed binnen deze aanpak en is één van de speerpunten de JOGG naast voldoende bewegen, water drinken, dagelijks groente en fruit eten en gezonde keuzes mogelijk maken.

Het Nationale Schoolontbijt wordt voor de 12e keer gehouden. Een week lang wordt aandacht gegeven aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationale Schoolontbijt heeft onder andere landelijke steun van Jongeren Op Gezond Gewicht Nederland (JOGG). Ook wordt jaarlijks gevraagd om een kleine donatie voor een goed doel..

“Samen met 28 kinderen ontbijten is een feest en een goed begin van de dag. Door goed te ontbijten kun je de dag beter aan en presteer je beter. Dat geldt voor de kinderen en ook voor mij”, aldus burgemeester Ahne.

Gewoon Gezond/JOGG

De gemeente Ommen is JOGG-gemeente. De Ommense JOGG aanpak heeft de naam Gewoon Gezond mee gekregen. Bestaande initiatieven op het gebied van een gezonde leefstijl worden onder één paraplu geplaatst om zo meer aandacht op het thema te vestigen. Ook wordt Gewoon Gezond ingezet om bestaande activiteiten een gezonde boodschap mee te geven. Het schoolontbijt is een activiteit dat hierbij goed past.

Als organisatie is het mogelijk supporter van Gewoon Gezond te worden. Supporters zijn publieke en private organisaties die deze aanpak een warm hart toedragen en willen meewerken een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Albert Heijn Ommen is één van de supporters van de Ommense aanpak en levert dit jaar het gezonde ontbijt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.