Home / archiefcentraal / jubilarissen boodschappen bus vechtdal

jubilarissen boodschappen bus vechtdal

De afgelopen twee weken kon Hans Werlich, voorzitter van de Stichting Boodschappen Bus Vechtdal, de dames Koerhuis uit Dalfsen en Hofman uit Dedemsvaart in het zonnetje zetten. Zij zijn niet minder dan 250 maal in vier jaar tijd mee geweest met de Boodschappen Bus. Beiden houden van dagtripjes en contacten met andere ouderen.

De naam Boodschappen Bus dekt eigenlijk de lading niet. De meeste uitstapje betreffen immers rondritten, museumbezoek en vaartochtjes doorgaans in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. Maar ook tripjes naar Volendam en de Soldaat van Oranje staan op het programma. En natuurlijk worden er ook wel eens boodschappen gedaan bij modemagazijn Hoedt in Uelsen (Duitsland), IKEA en tuincentra.

Onderweg wordt gezamenlijk geluncht en koffie gedronken in restaurants die vriendelijk geprijsde menukaarten hanteren. De Stichting Boodschappen Bus Vechtdal rijdt voor de gemeenten Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Er wordt gereden met een bus waarin 8 personen kunnen zitten + de chauffeur. De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers, die dit werk met veel toewijding doen. Zij helpen bij het in- en uitstappen en begeleiden de ouderen naar de plaats van bestemming. Rollators kunnen worden meegenomen.

Op dit moment gaan 450 ouderen met enige regelmaat mee met de bus. De Stichting hoopt dat meer ouderen zich opgeven zodat het gratis programmaboekje kan worden toegezonden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bbommen.nl maar u kunt ook bellen met 0617075952.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.