Home / archiefcentraal / grote controle op camping het stoetenslagh

grote controle op camping het stoetenslagh

De handhavingsactie werd gehouden op het bungalow-/chaletpark. De gelijknamige naastgelegen camping is niet betrokken bij de actie. De handhavingsactie startte om 06.00 uur en werd rond de middag afgerond.

Toezichthouders van de gemeente Hardenberg en de politie hebben tijdens de actie 152 percelen op het park gecontroleerd. Hierbij is onder andere gelet op illegale bebouwing en veiligheid. Ter plaatse is 1 inbraak geconstateerd. De aangifte hiervan is opgenomen. Een aantal huisjes stond leeg of er werd niemand aangetroffen.

Op het moment van de actie verbleven zo’n 200 personen op het park. Ook zij zijn gecontroleerd, waarbij is gevraagd naar de legitimatie en de reden van het verblijf. Deze gegevens worden nog verwerkt en vergeleken met de gemeentelijke basisregistratie. In 10 gevallen wordt nader onderzoek gedaan naar mogelijke permanente bewoning van het recreatieverblijf. In twee gevallen bleken er nog boetes uit te staan. Hierop heeft de politie actie ondernomen. De meeste bewoners reageerden positief op de actie.

Tijdens de actie is het park tijdelijk afgezet bij de in-/uitgang. Al het inkomende en uitgaande verkeer is gecontroleerd. In totaal zijn zo’n 60 voertuigen gecontroleerd. In 4 gevallen bleek er geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald terwijl dit wel moet. De Belastingdienst onderneemt hierop actie.

De politie, Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de gemeente Hardenberg zijn tevreden over de actie. Alle verkregen informatie wordt door de partijen nog nader verwerkt en onderzocht.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.