gedichtenbundel ommenaar jan van der veen

Jan van der Veen, geboren in 1930 in Ommen en woonachtig in Ommen, heeft al eerder drie historische publicaties in boekvorm op zijn naam staan; 2006 Witharen van woeste grond naar groene weiden; 2008 Witharen het vuur voor de bevrijding 1945; 2009 Witharen ontwaakt 1832-1910. Daarnaast verschenen zijn gedichtenbundels: 2007 Licht en hoop; 2011 Bron van levend water. ‘Als kostbaar goud’ is zijn derde gedichtenbundel.

De taal die Van der Veen spreekt in zijn gedichten, is duidelijk en herkenbaar en geeft stof tot nadenken. Hij verwoordt gevoelens die met geloof en het aardse leven te maken hebben. Zijn gedichten bieden inzicht en perspectief hoe je als christen zou kunnen leven, de gedichten gaan ook over de vragen die je als christen hebt, maar er komt vooral naar voren dat er maar één is die het leven in Zijn hand houdt.

Er zijn veel gedichten die over de natuur en schepping gaan, Van der Veen laat in deze gedichten op bijzondere wijze zien dat hij zelf een natuurliefhebber is en geeft daarbij de Schepper als bekroning alle eer. “Er worden in deze gedichtenbundel nog veel meer thema’s aangehaald. De bundel is het lezen meer dan waard.”

Als Kostbaar Goud – ISBN 978-94-6203-708-3

Meer foto's