frituren in ziekenhuis medewerker geschorst

Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft een medewerker geschorst. Volgens het ziekenhuis is er sprake geweest van een ‘ontoelaatbaar incident’. Een bron van RTV Oost zegt dat de medewerker friet heeft gebakken in een gedeelte van het ziekenhuis waar geopereerd wordt.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de medewerker iets gedaan wat ‘onacceptabel’ was. Naar aanleiding daarvan is een intern onderzoek gedaan. Er zijn gesprekken gevoerd met meerdere medewerkers. Op basis daarvan is besloten één persoon te schorsen. Drie anderen zijn streng toegesproken. Zij hebben een aantekening in hun dossier, maar zijn wel gewoon aan het werk. Volgens de bron van RTV Oost gebeurde het incident half oktober. Om te voorkomen dat ze door de frituurlucht betrapt zouden worden, werden volgens de bron papieren opgehangen met: ‘niet betreden – ebola’

Het ziekenhuis wil het verhaal over het frituren en de opgehangen papieren niet bevestigen, maar ontkent het ook niet. Er loopt inmiddels een juridisch traject. In een verklaring laat Isala weten: “Om de afhandeling zo zuiver mogelijk te houden, doet Isala geen inhoudelijke uitspraken over het incident. Wel is duidelijk op basis van het interne onderzoek, dat de veiligheid van patiënten niet in het geding is geweest.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.